utazás

2021.07.09. 09:17

Szlovákia újra megnyitotta a hétfőn lezárt nógrádi határátkelőket

Szlovákia pénteken újra megnyitotta a hétfőn lezárt határátkelőket, a szigorú határellenőrzés viszont tovább folytatódik.

Nool

Újra szabad a közlekedés a határok közt

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn lépett életbe az új határátlépési rend Szlovákiában, amelynek révén többek között lezárták a kisebb határátkelőket, így Cerednél is betontömb került az átjáróhoz. A döntést azonban szerdán a belügyminiszter megváltoztatta.

A ma7.sk weboldal, a szlovák rendőrség tájékoztatása alapján már arról számolt be csütörtökön, hogy péntektől újra megnyitják a hétfőn lezárt átkelőket is, de az ellenőrzéseket a héten megszokott rendben folytatják.

– A szerdai kormányhatározat szerint péntektől a harmadik kategóriába tartozó határátkelőhelyek újra kinyitnak, és a belső határok átlépésének akadálya is megszűnik – közölte a szlovák rendőrség szóvivője. Hozzátéve, hogy állandó ellenőrzések maradnak.

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy határátkelésnél a közlekedés folyamatossága érdekében előre készítsék elő az átlépéshez szükséges dokumentumokat akár nyomtatva, akár elektronikus formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában