terjeszkedés

2021.07.21. 16:30

Rohamosan fejlődik a szécsényi üzem: már külföldre is gyártanak

Csampa János vállalkozó több szállal is kötődik a városhoz és térségéhez. Az ezredfordulót követően az Érden megerősödött kisüzemét Szécsényben bővítette tovább. 2007-ben a város déli részén megvették az egykori termelőszövetkezet két, egyenként több mint ezer négyzetméteres csarnokát.

Szenográdi Ferenc

Tóth Tímea, az üzem egyik munkatársa fémforgácsolást végez egy alkatrészen

Forrás: NMH

Fotó: Szenográdi Ferenc

– Az apró, de biztos lépések híve vagyok. Egy évvel később, 2008-ban nyolc emberrel kezdtük meg a termelést, az egyik csarnok felújítását s a gépek beállítását követően – mondta a Cs+Cs Épszer Bt. ügyvezető igazgatója. A családi vállalkozás az építőipar számára gyárt különböző termékeket, fém tömegcikkeket.

Csampa János kifejtette, az évek során önerőből, banki hitelből, illetve pályázati pénzekből fejlesztették az üzemet, és a másik csarnokot is üzembe helyezték. Büszke a több mint 100 millió forint értékben megvalósult modern, európai színvonalú galvanizálórészlegükre. A megvalósításhoz uniós forrásból 42 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

A galvanizálórészleg teljesen automatizált. Ezzel egy időben helyezték üzembe a porfestő üzemet is. A két létesítmény fontos lépés volt a cég életében, mert a félkész termékeiket így már nem kellett több száz kilométerre utaztatni, a szükséges technológiai műveletek helyben elvégezhetővé váltak.

Ma már negyven Szécsény környékén élő ember számára biztosítanak munkalehetőséget. Az üzemből 300 különféle termék kerül ki, amelyek nagy része magyar nagykereskedelmi vállalatokhoz kerül, de Romániába is szállítanak.

– Termékeink minőségével meg vannak elégedve a vevők. Számunkra ez a legfontosabb cél, illetve természetesen a pontosság. Az egyik legnagyobb felvásárlónk nemrég levélben fejezte ki elismerését a pontos szállításaink kapcsán – mondta az ügyvezető igazgató, hozzátéve: ezek az eredmények a jó munkaközösségnek is köszönhetők. Szorgalmas, a munkájukat szerető emberekkel dolgozhatnak együtt.

– Bár az időm jelentős részét az ügyviteli feladatok teszik ki, de ha kell, bekapcsolódok a termelésbe, akár a targoncára is felülök s segítek megrakodni a kamiont – fűzte hozzá, s arra is kitért, hogy az utóbbi időben jelentősen nőtt az alapanyagok ára, ezért nincsenek könnyű helyzetben.

– Örülök, hogy Szécsényben hoztam létre a telephelyet, pedig kezdetben voltak nehézségeink. Aztán az évek során üzemünk fokozatos bővült, fejlődtünk, s egyre több embernek tudtunk munkalehetőséget biztosítani. A könyvelést egy salgótarjáni cég végzi számunkra, s itt adózom a megyében. Elmondhatom, hogy csakúgy, mint gyermekkoromban, amikor itt éltem, ismét teljes szívvel nógrádinak érzem magam. Annak ellenére, hogy a lakhelyem Érden van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában