keresik

2021.07.09. 17:47

Ritka biciklit loptak a szécsényi Nosztalgia Múzeum udvaráról

Mint ismert, a városban működő Nosztalgia Múzeum kiállításának alapja Jászberényi Pál magángyűjteménye. A napokban azonban az intézmény udvaráról elloptak egy, a gyűjteményéhez tartozó ritka biciklit.

L. J.

A kerékpár nagyjából százezer forintot érhet, de az eszmei értéke sokkal nagyobb

Forrás: Szécsényi Nosztalgia Múzeum Facebook oldala

Jászberényi Pál megkeresésünkre reagálva elmondta, hogy a Múzeumok Éjszakájára a Nosztalgia Múzeum udvarán található kerékpárokat felszerelték fáklyákkal, amelyeket múlt hét közepén levettek.

Hozzátette: a napokban vették észre, hogy az egyik bicikli eltűnt a helyéről.

A kerékpár nagyjából százezer forintot érhet, de az eszmei értéke sokkal nagyobb
Fotó: Szécsényi Nosztalgia Múzeum Facebook oldala

– Megtettük a rendőrségi feljelentést. A kerékpár nagyjából százezer forintot érhet, azonban az eszmei értéke ennél sokkal nagyobb – emelte ki Jászberényi Pál, hozzátéve:

– Hosszú évtizedeken át tartó munkával hoztam létre ezt az egyedülálló gyűjteményt, többek között ezért is vagyok csalódott a történtek miatt.

A magángyűjtő bízik benne, hogy mihamarabb előkerül a számára oly értékes kerékpár. Továbbá, arra kéri az embereket, hogy akinek van információja a bicikli holléte felől, az jelezze neki vagy a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában