sörünnep

2021.07.11. 09:16

Koncertekkel habosított baráti sörözgetések jellemzik a gyarmati ünnepet

Szombaton késő délután megcsörrent a mobiltelefon a külvárosi házban. A vonal végén a családfő legjobb barátja jelentkezett: „Te Haver! Úgyis nemsokára közeleg a névnapod, mi lenne, ha ma kirúgnánk egy kicsit a hámból! Tudod, a belvárosban most van ez a háromnapos sörünnep, ruccanjunk ki oda! Az asszonynak csak szólj, hogy velem jössz, és egy óra múlva találkozzunk a vasúti körforgalomnál.”

Hegedűs Henrik

sörünnep

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Így is lett: a két jóbarát a kellemes napsütésben nemsokára nevetgélve sétált a Bajcsy úton, és kisvártatva már a Civitas Fortissima térre érkezve tekintettek körbe. Hol is kezdjék a kedélyes sörözgetést? Ni, milyen ötletes módon oldották meg a szervezők: a zenepavilon erre a hétvégére átváltozott cseh sörpavilonná.

Deli fiatalember és felettébb csinos kolléganője lázasan csapolta éppen a finom nedűt, a komlótermesztésére oly büszke nemzet kiváló termékeit. „Nosza, menjünk oda!” – hangzott a felkiáltás és a bulizó társnak nem kellett kétszer mondani. Perceken belül az Ipoly Hotel előtt felállított padokra huppantak, és a hörpölgetés közben figyelték, mint készülődik a fellépő zenekar a színpadon.

A következő pillanatban egyikük felfedezett az egyre nagyobb tömegben két munkatársat. Egy intés, és máris négyen kacarásztak a névnapos vidám történetein. Természetesen nem maradhatott el a következő és a következő kör kikérése, így érthető módon, mire a fülbemászó zene első hangjai megszólaltak, a társaság hangulata is mind jobban emelkedett.

Nem csoda, ha kitartottak késő estig, és a Hold vonzásában, óvatosan lépdeltek hazafelé.

Vasárnap is érdemes kilátogatni

A hét utolsó napján 17 órától a Pedrofon zenekar a rock and roll műfaj szerelmeseinek szól, 19 órától Korda György és Balázs Klári énekel a színpadon, míg befejezésként együtt szurkolhat a nép az Olaszország–Anglia labdarúgó Eb döntőjét nézve.

 

Címkék#Sörünnep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában