felhívás

2021.07.30. 17:07

Figyelmeztet a rendőrség: ez lehet a Karancs-völgyi balesetek legfőbb oka

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Karancs-völgyi balesetek kapcsán fogalmazta meg gondolatait.

Nool

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt időszakban több baleset is történt a Karancs-völgyében. A hónap elején egy kisteherautó először az árokba, majd egy kerítésnek csapódott Karancsalján. Itt a legnagyobb problémát az okozta, hogy a fiatalkorú sofőrnek nem volt jogosítványa, alkoholt fogyasztott, valamint a sebességet sem megfelelően választotta meg. Néhány héttel ezelőtt pedig Karancslapujtőn szakította át a kerítést és csapódott egy családi ház udvarába egy sofőr, úgy hogy járművével a gázcsonkot is megrongálta.

„A legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben”

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban történt balesetek kapcsán kifejtette: a szerencsétlenségek okai között a sebesség helytelen megválasztása is szerepet játszott. A gyorshajtás a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka, azonban a gépkocsivezetők sokszor mégsem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti – tették hozzá.

https://www.nool.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/auto-borult-az-arokba-karancslapujton-a-baleset-miatt-szivarog-a-gaz-4151303/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=nool&fbclid=IwAR13Ta9Fb8y09RnUj4sCFdZMUJwPo6xLSq2FT2hMb31CuO9WYsPjvc9RJhA

Fontos megemlíteni, hogy az adott útszakaszon – Karancsalját, Karancslapujtőt és Karancskeszit átszelő – kerékpárút kiépítése van folyamatban, a munkások csupán néhány méterre dolgoznak a mellettük elhaladó gépkocsiktól, kamionoktól. A gyalogosok, illetve a kerékpárosok a felújítás miatt az úttesten, annak szélén tudnak közlekedni, ezért az ő és az útépítési munkálatokban résztvevő személyek biztonsága érdekében arra kéri a rendőrség a sofőröket, hogy tartsák meg a sebességkorlátozásokat és vezessenek fokozott figyelemmel.

https://www.nool.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/karancsaljai-baleset-lopott-autoval-jogsi-nelkul-szaguldozott-a-17-eves-sofor-4108706/

A balesetek elkerülése és az utakon történő biztonságos közlekedés érdekében legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben – hívta fel a figyelmet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában