Fejlesztés

2021.07.24. 16:44

6,5 millió forintból épült játszótér és sportpark Szentén

A település önkormányzata korábban a Vidékfejlesztési Program Leader-pályázatán 6,5 millió forintot nyert el játszótér és sportpark létesítésére. A beruházás nemrégiben készült el.

L. J.

Az új játszóeszközök átadását a gyerekek is segítették

Forrás: Beküldött

– A faluban volt egy játszótér, azonban azt évekkel ezelőtt le kellett zárnunk, ugyanis az ott lévő eszközök veszélyesnek minősültek. Szerettük volna felújítani a játékokat, viszont kiderült, nem lett volna gazdaságos. Így nagyon örültünk annak, hogy végül sikerült új játszóteret, sőt még egy sportparkot is kialakítani a pályázati támogatás által – mondta Illés Kálmán, a község polgármestere.

Az új játszóeszközök átadását a gyerekek is segítették
Fotó: Beküldött

Kifejtette, elsősorban az volt a céljuk, hogy mindkét létesítmény elérhető legyen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezért a két részből álló beruházást egymás mellett a több funkciót ellátó közösségi téren valósították meg. Így akár arra is van lehetőség, hogy szülő és kisgyermek egyszerre használja az eszközöket.

– A játszótéren helyet kapott egy kombinált játszóvár, egy hinta, egy mérleghinta, két rugós játék és egy egyensúlyfejlesztő lengőgerenda. A sportparkba pedig evezőgépet, kombinált váll-, hát- és mellizom-erősítő lehúzó-tológépet, sífutógépet, kombinált tolódzkodó-, hasizom-erősítő- és húzódzkodóállványt, ferde haspadot, dupla lábtológépet, valamint fekvenyomórudat telepítettünk – mondta Illés Kálmán.

Az új létesítmények nagy népszerűségnek örvendenek. A helyiek már birtokba is vették, sőt a környékbeli településekről is átjárnak kikapcsolódni és kipróbálni az új eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában