megújult

2021.06.22. 13:49

Mesebirodalommal várja a kicsiket a bátonyterenyei könyvtár újjávarázsolt gyermekrészlege

Varázslatos, színes mesebirodalom várja a látogatókat a bátonyterenyei könyvtár megújult gyermekrészlegén. A polcokon egymás mellett sorakoznak a szebbnél szebb képeskönyvek és ifjúsági regények, puha pamlag hívogat mindenkit, hogy befészkelje magát az olvasáshoz. A könyvtár munkatársai sokat dolgoztak, hogy pompás birodalmat alkossanak a kicsiknek. A nyárra pedig izgalmas programokkal készülnek.

Gulyás Edina

Nagy-Majdon József polgármester és Bakó Kamilla, a Betű-Porta fantázianév ötletgazdája az átadóünnepségen átvágják a szalagot

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár dolgozói a pandémia miatti sajnálatos intézménybezárás alatt sem tétlenkedtek. A már ismert lakossági igényeknek és az intézmény működési terveinek megfelelően új, barátságosabb környezetet alakítottak ki a gyermekek számára, amelyet az újranyitást követően nem sokkal birtokba is vehetnek a látogatók. A könyvtár munkatársai színesre festették a falakat, és kedves állatfigurákat pingáltak rá. Saját készítésű dekorációval tették még vonzóbbá az új birodalmat a gyerekek számára.

– Régi álmunk és tervünk vált valóra a gyermekkönyvtár átalakításával. Novemberben a lakosság segítségét kértük, hogy papírgyűjtés formájában támogassák intézményünket, és az ebből befolyt összeget a felújításra fordítottuk. Időközben bővült személyi állományunk is, új gyermekkönyvtáros kolléganő érkezett csapatunkba, akinek közreműködésével alakítottuk át és nyitottuk meg a teret – mondta el Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, bízik benne, hogy a kolléganők lendülete és elhivatottsága, valamint a barátságosabb miliő egyre több olvasót fog a könyvtárba csábítani.

Már egész kis korban érdemes elkezdeni a könyvtárba járást – vallják az intézmény dolgozói. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani a nyári programjaikon keresztül | Fotó: H. Cs. / NMH

– Változatos programokkal készülünk a nyárra, terveink között szerepel több író-olvasó találkozó megszervezése, valamint a vakáció heteiben péntekenként ovi-nagyi klub várja a gyermekeket a szülőkkel és nagyszülőkkel együtt – tájékoztatott Ipacs Beáta, a könyvtár szakmai vezetője, aki azt is kifejtette: – Igyekszünk minden korosztályt megszólítani programjainkon keresztül, ennek érdekében frissítettük és bővítjük folyamatosan a könyvtári állományunkat is. Érdemes beiratkozni.

A megújult gyermekkönyvtár nevének kiválasztásához szintén a helybéli gyerekek segítségét kérte az intézmény. A felhívásra többen is elküldték ötleteiket az intézmény számára. A nyertes pályázó végül Bakó Kamilla lett, aki a Betű-Porta fantázianevet találta ki. A napokban megtartott átadóünnepségen ő vágta át a kifeszített szalagot, de természetesen a jutalma sem maradt el: ajándékcsomagot és örökös tagságot kapott. A gyermekrészleg mellett a felnőttkönyvtár is átalakult, nagyobb térben, átláthatóbb rendszerben várják a régi és új olvasóikat az intézmény munkatársai.

Nagy-Majdon József polgármester és Bakó Kamilla, a Betű-Porta
fantázianév ötletgazdája az átadóünnepségen átvágják a szalagot | Fotó: H. Cs. / NMH

– Egyeztetéseket kezdeményeztünk a helyi önkormányzattal, és támogatják azt az elképzelésünket, hogy a kisterenyei településrészen egy kisebb fiókkönyvtárat alakítsunk ki ideiglenesen, amíg az új befogadó intézmény elkészül. A tervek szerint az egykori OTP épületében kapna majd végleges helyet a könyvtár – közölte Maruzs-Molnár Ágnes, aki arról is beszámolt: – A nyár folyamán gőzerővel azon fogunk munkálkodni, hogy mielőbb biztosítsuk szolgáltatásunkat a kisterenyei városrészen élők számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában