szabadidő

2021.06.08. 18:56

Sokszínű júniusi programmal készülnek a szécsényi múzeumban

Dr. Limbacher Gábor, a Kubinyi Ferenc Múzeum igazgatója elmondta, hogy júniusban több kiemelkedő rendezvényt tartanak. Az elmúlt hétvégén a Trianoni diktátum 101. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a város önkormányzatával, intézményeivel és civil szervezeteivel.

Sz. F.

Június 25-26-án tartják a nemzeti újraerősödés hétvégéjét és a Múzeumok Éjszakáját

Forrás: NMH

Idén június 20-án hatodik alkalommal rendezik meg az Emlékhelyek Napját. A kolostor és a kastély együttese történelmi emlékhely, így a zene, a kultúra, a gasztronómia jegyében készülnek erre a napra. Délután az Erkel Ferenc Vegyeskar, a Vissi d’Arte, a balassagyarmati Latte Maffiato Szalonjazz együttes szórakoztatja a közönséget. A rendezvényre meghívták a Varsányi Borbarátok Egyesületét. A múzeumban tárlatvezetést tartanak.

Június 25-26-án tartják a nemzeti újraerősödés hétvégéjét és a Múzeumok Éjszakáját
Fotó: NMH

Június 25–26-án lesz a nemzeti újraerősödés hétvégéje, és a Múzeumok Éjszakája. Az múzeum igazgatója kitért arra is, hogy a rendezvénysorozat legfontosabb szellemi tartalma a nemzeti összefogás lesz. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elfogadta meghívásukat, és a péntek délelőtti rendezvénynek ő lesz az előadója. A kulturális műsort követően a ferences kolostorban folytatódik az ünnepség, megkoszorúzzák II. Rákóczi Ferenc köztéri szobrát. A délután 17 órakor kezdődő hangversenyen ismert zeneművészek lépnek fel. A szombati rendezvényen egyszerre lesz jelen II. Rákóczi Ferenc, Keresztelő Szent János és Szent László kultusza. Az ünnepségen részt vesznek a Hollókői Szent László vitézei is. Mindkét napon tárlatvezetés is lesz a múzeumban.

Dr. Limbacher Gábor szólt arról, hogy az elmúlt évben a szécsényi országgyűlés 315. évfordulója alkalmából Kárpát-medencei rajzpályázatot hirdettek, amelyre 315 alkotás érkezett be. A díjak átadására és a legszebb alkotásokból rendezett kiállításra szintén júniusban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában