Pályázati pénzek

2021.06.25. 16:09

Közösségi teret alakítanak ki, utakat újítanak fel Nógrádsipeken

A Szécsényi járás kisebb lélekszámú települései közé tartozva, a helyi önkormányzat számára különösen fontosak a pályázati lehetőségek, amelyek által folyamatosan javíthatják az itt élők életminőségét – tájékoztatott Vizi Zoltán polgármester.

Szenográdi Ferenc

Vizi Zoltán polgármester elmondta: most többek között az óvodaudvaron lévő játékok kicseréléséhez igyekeznek támogatást szerezni, mivel a most ott lévő elemek már veszélyesek

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

– Az olyan kistelepülések, mint a miénk, jórészt csak pályázati pénzekből tudják megoldani a fejlesztéseket, felújításokat –mondta a faluvezető. Hozzátette: a képviselő-testület mindent megtesz annak érdekében, hogy az itt élők komfortérzete javuljon, jól érezzék magukat itt a falubeliek, s ne kívánkozzanak el.

– Élünk a pályázati lehetőségekkel, amelyek Nógrádsipek fejlődését előmozdítják. Mindezért köszönettel tartozunk a pályázat kiíróinak, a kormánynak, hogy ezt lehetővé teszik számunkra – vélekedett Vizi Zoltán polgármester.

Ami a legutóbbi beruházásokat illeti, a vidékfejlesztési program keretében 16 millió forintot nyertek a helyi értékek fejlesztésére. Ebből az összegből a település konyhájához tartozó ebédlőt kibővítették, és korszerűsítették a felszereléseket.

Vizi Zoltán polgármester elmondta: most többek között az óvodaudvaron lévő játékok kicseréléséhez igyekeznek támogatást szerezni, mivel a most ott lévő elemek már veszélyesek
Fotó: Sz. F. / NMH

Ugyancsak a vidékfejlesztési programon nyert nyolcmillió forintból átalakítják a Tűzoltó szertárat, amely közösségi térként fog szolgálni. A Magyar Falu Program keretében, sikeres pályázatuknak köszönhetően, 22 millió forint érkezett a település számlájára, amelyből felújították a Madách út burkolatát és a település két hídját.

– Óvodánk a kultúrház szomszédságában helyezkedik el, ahol a testnevelési foglalkozásokat is tartják a kisgyermekeknek.

Az épület már hosszú ideje szolgálja helyi közösségek életét. Anyagi források hiányában a felújítások mindeddig elmaradtak. Most azonban a Magyar Falu Programban 15 millió forintot fordíthatunk a felújításra – közölte Vizi Zoltán, hozzátéve: a Tisztítsuk meg Magyarországot! kormányprogram keretében 5,8 millió forint állt rendelkezésükre az illegális szeméttelepek felszámolására.

A polgármester elmondta: két illegális szemétlerakat is volt a településen, ahol főleg építési törmelékek halmozódtak fel. A szeméthalom már a múlté, azt május 31-ig sikeresen felszámolták.

Vizi Zoltán hozzáfűzte, hogy a helyi önkormányzat továbbra is él a pályázati lehetőségekkel, így természetesen folytatják a felújításokat, fejlesztéseket, hogy a nógrádsipekiek jól érezzék magukat a faluban. Többek között pályázatot nyújtottak be a József Attila út burkolatának javítására is.

A polgármester szólt arról, hogy 2016-ban önerőből újították fel a temetőben a ravatalozót. Most pályázati pénzből egy útszakaszt szeretnének kialakítani a parcellák között, továbbá a temető előtt parkolót építenének, és egy urnafal kialakítása is szerepel az elképzeléseik között.

– Az óvoda udvarának játékai nagyrészt már olyan állapotban vannak, hogy azokat nem használhatják a gyermekek. Ezért pályázati pénzből szeretnének új játékokat vásárolni. Reméljük, hogy a tervezett fejlesztéseket, felújításainkat sikerül megvalósítani, s Nógrádsipek tovább gyarapodhat – mondta végezetül Vizi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában