Varsány

2021.06.03. 17:00

Kampányt indítottak a tisztább környezetért

A község önkormányzata a napokban kampányt indított a tisztább, élhetőbb és egészségesebb környezet megteremtéséért.

Lászlók Judit

Ebben szeretnék felhívni a figyelmet a szemetelés, az illegális hulladéklerakás és a környezetszennyezés veszélyeire, valamint a környezet tisztán tartásának, a tudatos hulladékgazdálkodás és szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.

– A kampány részeként kreatív alkotó pályázatot hirdettünk három kategóriában: 14 év alatt gyermekek, 14 és 18 év között ifjúságiak, 18 év felett pedig felnőtt nevezők részére – mondta el lapunknak Kanyó Judit. A község polgármestere hozzátette: – A kiírásra bárki jelentkezhet a témához kapcsolódó alkotással.

A benyújtott munka lehet egy szlogen, egy plakát, egy fotó, egy videó vagy bármilyen ötlet, amelynek megvalósítása segíti a kampány céljainak elérését. Továbbá készülhetnek képzőművészeti vagy irodalmi alkotások is. Mindezeknek tulajdonképpen csak a képzelet szabhat határt.

A polgármester kifejtette még, hogy egyéni és csoportos munkák beküldését is várják. A zsűri a beérkező pályaművek ötletességét, valamint a cél elérésében játszott szerepét vizsgálja és értékeli majd.

A pályamunkákat június 13-ig várják a [email protected] e-mail-címre elküldve, vagy akár személyesen is be lehet nyújtani a közösségi házban. A zsűri döntése alapján a legjobb kreációkat értékes ajándékokkal jutalmazzák, a beérkező alkotásokból pedig virtuális kiállítást is rendeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában