összefogás

2021.06.06. 11:23

Jerusalema örömtáncot jártak a vizslási focipályán

A vizslási lakosok is csatlakoztak szombat délután a világot körbejáró mozgalomhoz, a Jerusalema tánckihíváshoz.

Veres Edina

A vizslási örömtánc ötlete Kovács Kingában (jobbra), helybeli lakosban és zumba oktatóban fogalmazódott meg

Forrás: NMH

A vizslási örömtánc ötlete Kovács Kingában, helybeli lakosban és zumba oktatóban fogalmazódott meg. Amint fogalmazott: az interneten találkozott először a népszerű zenére lejtő csoportok videóival. Miután látta, hogy egyre több civil szervezet, illetve település részt vesz a világot meghódító kezdeményezésben, eldöntötte: ő is táncra invitálja a vizslásiakat.

A vizslási örömtánc ötlete Kovács Kingában (jobbra), helybeli lakosban és zumba oktatóban fogalmazódott meg
Fotó: NMH

A felhívás hatására közel félszáz falubeli ment el a községháza mögött felállított színpad előtti területre, hogy begyakorolják a koreográfiát. A felnőttek mellett akadtak szép számmal tinédzserek, sőt, a legkisebbek is örömmel tanulták be a mozdulatokat. Miután biztossá váltak a tánclépések, a csoport átvonult a falu focipályájára, ahol néhány percen keresztül táncoltak a világot meghódító sláger ritmusára.

Kovács Kinga kezdeményezését a település önkormányzata is örömmel támogatta. Sándor József, a falu polgármestere elmondta: büszke a helybeliekre, amiért az összetartozás és az összefogás jegyében ilyen sokan csatlakoztak a megmozduláshoz. A résztvevők számára – a szervező mellett – a faluvezetés is biztosított frissítőt, valamint az önkormányzat zsákbamacskával és plüss állatokkal kedveskedett a legkisebbeknek.

Az összetartozás és az összefogás jegyében ilyen sokan csatlakoztak a megmozduláshoz
Fotó: NMH

Miután a zene elhallgatott, Kovács Kinga elmondta, hogy nem csupán a táncosok jelentek meg szép számmal, hanem rajtuk kívül sokan nézőként is ellátogattak az esemény helyszínére. Amint kifejtette: a vírushelyzet enyhülésével, a sok hónapnyi bezártság után végre kimozdulhattak az emberek, együtt tölthettek egy kis időt, és ez elég volt ahhoz, hogy mindenki mosollyal az arcán távozzon a focipályáról. Így, véleménye szerint, a kezdeményezéssel teljes mértékben elérték a kitűzött célt.

A felnőttek mellett akadtak szép számmal tinédzserek, sőt, a legkisebbek is örömmel tanulták be a mozdulatokat
Fotó: NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában