otthon

2021.06.28. 19:02

Ismét faluszépítő versenyre hívják a somoskőújfaluiakat

A somoskőújfalui önkormányzat és a Somosi Kertbarát Kör immár második alkalommal hirdeti meg a faluszépítő versenyt.

G. K.

Fotó: Balazs Ladoczki

– Ennek célja a község növényekkel való díszítése, az utcakép javítása, illetve a tetszetős településkép kialakítása – olvasható a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház hivatalos " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán.

Mint írják: a versenyt két kategóriában hirdetik meg, valamint ugyanígy díjazzák is. Az egyik kategória az utak, illetve az utcaszakaszok, a másik pedig a családi házak. Utóbbiban minden Somoskőújfalu területén fekvő ingatlan tulajdonosa, használója – magánszemély, intézmény, cég, civil szervezet – részt vehet, akinek a telke, továbbá az azon álló épület, kert, udvar harmonikusan és esztétikusan illeszkedik a környezetbe. Fontos, hogy a nevezők ingatlana előtt lévő járda és az árok is gyommentesített, tiszta legyen, valamint a ház előtti közterületi zöldsávot is rendben tartsák.

A versenyben a [email protected] e-mail-címre vagy a Petőfi Sándor Művelődési Ház közösségi oldalára üzenetben elküldött fotókkal lehet részt venni. Nevezni augusztus 10-ig, kedd élfélig lehet. A beérkezett fotók alapján szakmai zsűri választja majd ki a kategóriák győzteseit. A közönségdíjat pedig a település hivatalos közösségi oldalán meghirdetett szavazás győztese nyeri majd el.

A verseny eredményhirdetésére, továbbá a díjak átadására az augusztus 20-i ünnepségen kerül majd sor. A családiház-kategória győztese emléktáblát, az utak, illetve az utcaszakaszok díjazottja pedig vándorkupát vehet majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában