népszerű település

2021.06.25. 19:50

Napok alatt elkapkodják az eladó házakat Nógrádsipeken

A zsákutcás település a Cserhát vonulatainak ölelésében fekszik. A nyugodt, csendes kis faluban 700-an élnek. Az egyik helyi lakos is erre erősít rá, amikor azt mondja, jól érzik itt magukat, biztonságos a község.

Sz. F.

A községben négy Balás-kúria is található

Fotó: Sz. F.

– Az embernek nem kell leláncolni a kerékpárját, ha letámasztja az üzlet előtt – vélekedett, hozzátéve: – A portám kapuját is nyugodtan nyitva hagyhatom, mert tudom, hogy rossz szándékkal senki nem jön be rajta.

Talán emiatt is vásárolnak egyre többen telket vagy ingatlant a községben.

– Zömében nyugdíjaskorúak telepednek le nálunk, mert vágynak a csendre, a nyugalomra, a jó levegőre, a biztonságos életre. Szeretnénk, ha egyre több fiatal házas is lakóhelyül választaná a települést. Már jó néhány ilyen érdeklődő keresett fel bennünket. Örülünk mindenkinek, aki Nógrádsipekre jön – mondta Vizi Zoltán polgármester. Legutóbb Békéscsabáról és Debrecenről keresték meg őt, hogy ingatlant vagy akár telket szeretnének vásárolni a faluban.

A községben négy Balás-kúria is található
Fotó: Sz. F.

Nógrádsipek büszkesége a négy Balás-kúria, az egyik a Közösségi Ház, a másikban a Polgármesteri Hivatal található. A harmadikat holland magánszemélyek vásárolták meg, mintegy bizonyítékául annak, hogy a külföldiek is felfedezték a kistelepülést. A negyedik kúria még felújításra vár. A faluban sok a zöldövezet, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a település virágosítására, tisztán tartására. Ha egy idegen a községben végigsétál az utcákon, elismeréssel szól a település rendezettségéről. Itt nem szükséges kitenni az „eladó” táblát egy megüresedett házra sem, mert napokon belül vevőre talál.

A polgármester elmondta, hogy 14 új telket alakítanak ki, jelenleg a terület közművesítése van soron, ezután következhet az értékesítésük. Hozzátette, a maguk részéről mindent megtesznek azért, hogy Nógrádsipek szép, élhető, szerethető falu legyen, ahová mind többen szeretnének letelepedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában