ünnep

2021.06.26. 21:17

A palacsinta és a sport került a középpontba Mátraterenyén

Gyurcsák Tamás, a Nádújfaluért Baráti Egyesület elnöke elmondta: a program lépésről lépésre nőtte ki magát. A szervezést az egyesület mellett a Promeritum Alapítvány vállalta magára, a község önkormányzatának felkérésére, illetve segítségével.

V. E.

Palacsinta ünnep és sport nap Mátraterenye

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– Kilenc Palacsinta Fesztivált szerveztünk eddig Nádújfaluban, azonban az idei a harmadik olyan év, hogy erre nem volt lehetőségünk. Ugyanakkor az emberek a koronavírus világjárvány miatti bezártság után igényelték egy olyan rendezvény életre hívását, amely kicsit összehozza a falubelieket. A hagyományra épülve jött a kisebb volumenű program ötlete, központban a palacsintasütéssel. Aztán felmerült, hogy ezt kiegészíthetnénk némi sporttevékenységgel, hiszen még javában zajlik a labdarúgó Európa Bajnokság. Kezdetben a fő csapásirányt az Újfalusi Foci EB névre keresztelt kispályás focitorna jelentette, majd később egyéb tevékenységekkel sportnappá bővítettük a rendezvényt, hiszen napjainkban községünkben magas színvonalú sportélet zajlik – fejtette ki az egyesület elnöke, aki mindezt megerősítve példaként említette, hogy a közelmúltban a tekecsapatuk feljutott az NB1-be. Gyurcsák Tamás emellett arra is kitért, hogy nem mondtak le a jubileumi palacsintafesztivál megszervezéséről, de a 2021-es megvalósítás a járványhelyzettől függ.

Az érdeklődők kevésbé közismert sportokat is megismerhettek a Szabadidő és Munkahelyi Sportszövetség tagjai, illetve egy, a szervezet által megnyert pályázat jóvoltából. A fiatalok kipróbálhátták a buborékfocit, ugrálhattak trambulinon, de a látogatók összemérhették ügyességüket lézerlövészetben, vagy elektromor rollerral is gurulhattak a gyepen.

A rendezvény ideje alatt természetesen színpad sem maradt üresen. Felléptek például a Savária tánciskola tagjai, majd díjakkal jutalmazták a 2020-2021-ben kimagasló teljesítményt elérő sportolókat. Sztárvendégként Betty Love egyebek mellett elénekelte a magyar focicsapat himnuszaként emlegetett az Éjjel soha nem érhet véget című slágert, majd T. Brother retro partija zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában