népszerű

2021.06.25. 16:14

A környező településekről is érkeznek vásárlók Rimóc legkedveltebb boltjába

Nemrégiben újították fel a falu szociális boltját, ami egyfajta központi szerepet játszik a település életében. Sokan járnak ide vásárolni, és közben a legfrissebb híreket is megbeszélhetik egymással. A helyi közmunkaprogramban előállított termékek szintén itt találnak vevőkre.

Szenográdi Ferenc

Rigóné Szabó Andrea üzletvezető és csapata igen népszerű kis üzletet alakított ki a községben

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Évekkel ezelőtt a község egykori polgármestere, Beszkid Andor – aki 2016-ban tragikus körülmények között elhunyt – kezdeményezte a Rimóc Községért Alapítvány létrehozását. Ennek égisze alatt jött létre az a szociális bolt, ami az évek során egyre nagyobb népszerűségre tett szert a községben, hiszen számos termék esetében itt kedvezőbb árakkal találkoznak a vásárlók. Pultjaikon számos úgynevezett retró termék, például egykor kedvelt édességek is megtalálhatók.

Szabó Vilmos, a település polgármestere portálunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a környező településekről, de még Szécsény városából is érkeznek hozzájuk vissza-visszatérő vásárlók.

– Ezért amennyire csak lehet, igyekszünk minél alacsonyabb árfekvéssel dolgozni, főként az alap élelmiszereknél – hús, kenyér, tejtermékek – fűzte hozzá Rigóné Szabó Andrea, az üzlet vezetője, amikor beléptünk az üzletbe.

Rigóné Szabó Andrea üzletvezető és csapata igen népszerű kis üzletet alakított ki a községben
Fotó: Sz. F. / NMH

Megtudtuk, hogy a bolt tulajdonképpen önfenntartó, a működési költségeket, az alkalmazottak fizetését kitermeli, a pluszjövedelmet pedig visszafordítják az üzemeltetésbe. Legutóbb korszerűsítették a világítást és új hűtőpultot vásároltak. Az üzlet hét személy számára biztosít munkalehetőséget a településen.

– Igen gazdag az árukínálatunk, több beszállítóval állunk kapcsolatban. A közmunkaprogram keretében helyben megtermelt és feldolgozott termékeket is forgalmazzuk. Kapható nálunk többféle pékáru, vegyi áruk, zöldségfélék, s minden olyan termék, ami egy háztartásban szükséges – mondta az üzlet vezetője.

A vásárlók egyre jobban megkedvelték a boltot. Ahogy azt az üzlet vezetőjétől megtudtuk, a kereslet sokszínűsége mellett a minőségi termékek iránt is egyre inkább növekszik a vásárlók érdeklődése.

– Természetesen többen vannak, akik az alacsonyabb árfekvésű árukat keresik. Épp ezért széles kínálatot igyekszünk biztosítani, azon vagyunk, hogy minden betérő megtalálja azt, amit keres.

Az üzlet vezetője azt is megosztotta velünk, hogy érzése szerint a forgalom egyfajta fokmérője is az emberek pillanatnyi anyagi helyzetének. Amikor a fizetések és a nyugdíjak érkeznek, akkor jelentősen megnő a forgalom, viszont a hónap vége felé már csökken. Az éves bevételi grafikonok felfelé ívelnek, ami növekvő árbevételt jelent.

Rigóné Szabó Andrea üzletvezető középfokú ügyintézői, valamint kereskedői és boltvezetői végzettséggel vezeti a kis üzletet. A jó kereskedelmi vénával megáldott szakember örömmel végzi ezt a sokrétű munkát. Figyelemmel kíséri az árukészletet, intézi a megrendeléseket, tartja a kapcsolatot az üzletkötőkkel, beszállítókkal, odafigyel a vásárlókra, udvariasan tájékoztatja őket, és a munkatársaival is jó csapatot alkotnak. A bolt népszerűsége többek között mindannyiuk lelkiismeretes munkájának is köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában