távoktatás

2021.05.15. 10:55

Virtuálisan látogattak meg egy olasz gyárat a gyarmati tanulók

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum tanulói a duális képzés keretében általában cégeknél teljesítik a szakmai gyakorlatokat, de az iskolai tanműhelyekben is széles kitekintést nyerhetnek a piaci környezetre.

L. J.

Balassagyarmat Szondi György iskola illusztráció

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Ezzel a jó gyakorlattal a pandémia idején sem szerettek volna felhagyni, ezért az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában úgy döntöttek, hogy az online oktatás tapasztalatait ötvözik a gyakorlati oktatással. Így az asztalosszakmát tanulók Abrudán István szakoktató vezetésével eljutottak az SCM Group olaszországi gépgyártóhoz. A tanulmányút a váci asztalosipari gépkereskedő, az ANEST Group közvetítésével valósulhatott meg. A szakma fiatal képviselői angol nyelvű idegenvezetéssel minden munkafolyamatot megtekinthettek a világszintű asztalosipari gépgyártó üzemben.

– A Riminiben tartott asztalosipari nyílt napon a balassagyarmati diákok csiszolásból vehettek részt egy kisebb kurzuson. Emellett olyan csúcstechnológiákat ismerhettek meg a famegmunkálásban, amelyeket a szakmához kapcsolódó területeken nagy hatékonysággal és környezetkímélő módon alkalmaznak – közölte a sokéves asztalosi munkatapasztalattal rendelkező Abrudán István, hozzátéve: – Nem pusztán videókat néztünk, diákjaink kérdezhettek is, illetve az őket jobban érdeklő munkafolyamatokat kérésükre újra megmutatták nekik.

A Szondiban tanuló asztalosok közül mindhárom évfolyamról volt érdeklődő az olaszországi tanulmányútra. Szeptembertől pedig a tanintézetben hat asztalos- és tizenegy ácstanuló kezdi majd meg tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában