koronavírus

2021.05.10. 06:55

Öt nógrádi településen vetették be a honvédségi oltóbuszokat a hétvégén

Múlt szombattól négy napon át a központi oltásprogram keretében újra Nógrád megyében dolgoznak az oltóbuszok bevetésével a Magyar Honvédség orvosai és egészségügyi szakemberei. Az oltás mindenütt az egydózisú Janssen-vakcinával történik.

Gerhát Karina

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Május 8-án, szombaton Karancsságon, Őrhalomban, Rétságon és Szügyben, vasárnap pedig a megyeszékhely öt különböző helyszínén – Zagyvarónán, Zagyvapálfalván, a megyeházánál, a sportcsarnoknál, illetve a Besztercén – lehetett oltakozni.

Hétfőn Nógrádon, Szécsényben, Nagybárkányban és Szurdokpüspökiben, május 11-én, kedden pedig Dejtáron, Érsekvadkerten, Nógrádmegyerben, Romhányban, illetve Mátraverebélyben állomásozik az oltóbusz.

Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője az MTI-nek a rétsági helyszínen elmondta, hogy az európai országok között hazánkban a legnagyobb a kínálat az oltóanyagfajtákból.

– Demokratikus az oltási rendszer, ami a szervezőktől nagyobb figyelmet igényel, hiszen folyamatosan nyomon kell követni, elmennek-e, akik regisztráltak, kik várnak más oltóanyagokra, azonban a szakemberek állják a sarat – emelte ki Szabó Sándor.

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint Nógrád megyében az országos átlag körüli a beoltottak aránya, ami jó eredmény annak tükrében, hogy sok az apró település, ahol kevés ember él.

– Ez nehezíti a szervezést, az oltópontokra való eljutást, de az önkormányzatok segítenek – mondta Szabó Sándor.

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője közösségi oldalán jelentette be szombaton, hogy szervezetten zajlott a hétvégén az oltás.

Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere a város közösségi oldalán tette közzé, hogy szombaton 230 ember kapott vakcinát a településen megjelent honvédségi oltóbuszokon.

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy szép időben, jó hangulatban, eredményesen zajlott le községükben az oltóbuszos oltás. 105 ember kapta meg a Janssen-vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában