közösség

2021.04.12. 17:20

Igazi kölyökzug: családbarát hellyé választották a salgótarjáni művelődési házat

Hivatalosan is elismerték azt a munkát, amit a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ eddig tett azért, hogy minél több és minél jobb szolgáltatást nyújtson a családok számára. Az intézmény ugyanis a közelmúltban elnyerte a Családbarát Szolgáltató Hely bronz fokozatát.

Gerhát Karina

A hely fontos eleme a biztonságos beltéri játszószoba, valamint az ingyenes babakocsi- és etetőszék-használat és az ivóvíz-vételezési lehetőség is

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

– A REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. megalakulásától fogva értéknek tekinti a családot. Eddigi működése során is mindent megtett azért, hogy az ő számukra is minél több és minél színvonalasabb szolgáltatást nyújtson. Elég csak az épület bejárata mellett található, folyamatosan bővülő és megújuló, a sokak által kedvelt KölyökZugra gondolni. Nem volt tehát kérdés, hogy az intézmény megpályázza a Családbarát Szolgáltató Hely címet. A közelmúltban elnyert tanúsítvány pedig remek és immár hivatalos bizonyítéka annak, hogy az intézmény valóban családbarát módon működik – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a minősítés elnyeréséhez számos kritériumot kellett teljesíteni: a többlépcsős folyamat egy előszűréssel indult, amit sikeresen teljesített az intézmény.

Ezt követően, márciusban bejárták a helyszínt, ahol ellenőrizték, hogy a pályázatban szereplő tárgyi és intézkedési feltételek valóban megvannak-e. Vizsgálták egyebek mellett az akadálymentességet, a gyermekek számára kialakított mosdót és pelenkázóhelyet, a piktogramokat és a tájékoztató táblákat is. Fontos elem volt továbbá a biztonságos beltéri játszószoba, az ingyenes babakocsi- és etetőszék-használat, az ivóvíz-vételezési-, valamint az étel-ital melegítési lehetőség biztosítása.

A hely fontos eleme a biztonságos beltéri játszószoba, valamint az ingyenes babakocsi- és etetőszék-használat és az ivóvíz-vételezési lehetőség is
Fotó: H.M. / NMH

Mindezeken túl a REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ahogy eddig tette, úgy a jövőre vonatkozóan is vállalta szívügyüket, a színvonalas családi és gyermekprogramok megrendezését. Az ellenőrzés pozitív eredménnyel zárult, az intézmény ugyanis elnyerte a Családbarát Hely bronz fokozatú minősítését. A tanúsítvány leírása szerint ez kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

– Nagy örömünkre a József Attila Művelődési Központ megfelelt a kritériumoknak, immár jogos és büszke használója lett a családbarát védjegynek. Hisszük, hogy a családok szempontjait mindenhol szükséges érvényesíteni, ezért a jövőben is azon dolgozunk, hogy megőrizzük a családbarát szemléletünket, fejlesszük a családbarát szolgáltatásainkat, amely egyúttal a REMEK Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalását is igazolja. Bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk – hivatalosan is családbarátként, megújult előtérrel és sok-sok kiváló programmal az idén 55 esztendős József Attila Művelődési Központban! – hangsúlyozta Balogh Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában