teraszértekezlet

2021.04.28. 14:03

Rendhagyó teraszértekezletet tartott a bánki képviselő-testület

Rendhagyó módon tartotta meg a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések részleges feloldását követő első közös tanácskozását a község önkormányzatának képviselő-testülete.

H. H.

Jó hangulatú értekezletet tartottak a Bánki-tó partján lévő teraszon

Forrás: Beküldött

Miután szombattól a kormányzat enyhített a szigoron, az ötfős tagságot a falu egyik vendéglátóhelyének teraszára hívta össze a polgármester.

– A veszélyhelyzet ideje alatt a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, de a döntések a tagokkal történő egyeztetés alapján születtek meg eddig is, ami az elmúlt hónapokban interneten keresztül történt. Természetesen így roppant nehéz a közös munka összehangolása, és az első kínálkozó alkalmat kihasználva, rövid teraszértekezletet tartottunk, ami kifejezetten jó hangulatban és rendkívül hasznosan telt – utalt az érdekes kezdeményezés hátterére Torma Andrea. – Több témát megvitattunk, megbeszéltük a következő időszak legjelentősebb határozatait, valamint megterveztük, miként alakuljon Bánk számára az év kiemelt időszaka, a nyári események sora. Ez utóbbi tekintetében teljes volt az egyetértés közöttünk.

Jó hangulatú értekezletet tartottak a Bánki-tó partján lévő teraszon
Fotó: Beküldött

A polgármester hozzátette, az országos rendelkezésekhez igazodva, de mindenképpen szeretnék megtartani a hagyományos rendezvényeket, a koncerteket, a szlovák nemzetiségi fesztivált, akár oltottsági igazolás bemutatásával. Hasonlóképpen szóba került a strand fejlesztésének ügye. A munkálatok jó ütemben haladnak, a korszerűsítés készültségi szintje már megközelítőleg nyolcvanszázalékos, azaz a tervek szerint nyár elejére befejeződhet a kivitelezés, és ugyancsak a központi intézkedésekhez alkalmazkodva, június-júliusban nyithatják is a kapukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában