értékőrzés

2021.04.20. 06:12

Összegyűjtik Balassagyarmat egyedülálló értékeit

A város önkormányzata nemrégiben tette közzé a hivatalos közösségi média profilján, hogy immár megalakult a Települési Értéktár Bizottsága.

L. J.

A nyári Szent Anna-búcsú népszerű rendezvény a városban, és nagy múltra tekint vissza

Forrás: NMH

Fotó: Balazs Ladoczki

A megjelent tájékoztató szerint a bizottság feladata lesz többek között, hogy feltárja a helyi értékeket. Ebben a munkában pedig mindenképpen számítanak a város lakosságának közreműködésére is és várják a balassagyarmatiak ötleteit, javaslatait és jelöléseiket.

Az interneten megjelent leírásban pontosan megjelölik, hogy mi számít balassagyarmati értéknek. Ilyen lehet például egy helyi hagyomány vagy ünnep; illetve olyan személyek, akik különleges értéket képviselő munkát végeznek, például kézművesek, mesteremberek vagy különféle iparosok. Egyedi termékek leírása, helyi speciális ital vagy étel, továbbá helyben található mezőgazdasági különlegesség is szerepelhet a település értékei között, mint ahogyan a város látnivalói vagy kiemelkedő természeti értékek.

A nyári Szent Anna-búcsú népszerű rendezvény a városban, és nagy múltra tekint vissza
Fotó: NMH

Ezeken kívül minden, amit a javaslattevő látványosnak és egyedinek vél, ugyanakkor nem szerepel még a felsoroltak között, de érdemesnek tart arra, hogy bekerüljön a települési értéktárba és ezzel Ba­las­sa­gyar­mat megőrzendő nemzeti és egyedülálló értékei közé is. A tájékoztató és a javaslattételi űrlap letölthető a város honlapjáról, vagy személyesen átvehető a Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában