szépségápolás

2021.04.06. 17:23

Hajproblémák a koronavírus alatt – ezt tanácsolja a nógrádi szakember az otthoni szépítkezéshez

A hajhullás problémája nem csak a férfiakat érinti. A női hajkorona szépsége is veszíthet a fényéből, ha valaki nem megfelelően gondozza és rendszeresen káros beavatkozásoknak teszi ki. A hajszálakon kívül a fejbőr az, amire fontos megfelelő figyelmet fordítani, ha egészséges hajat szeretnénk – tanácsolják a Nógrád megyei szakemberek.

Fodor Orsolya

Forrás: shutterstock

Manapság már természetes az, ha egy nő festék alá rejti a megjelenő ősz hajszálait. De még csak őszülni sem kell ahhoz, hogy más színű frizurát válasszon magának, mint amivel a természet megáldotta.

A divat hatására sok mindenre képesek vagyunk. Arra viszont nem árt figyelni, hogy mindezt körültekintően tegyük, és ne származzon belőle valamilyen kellemetlen problémánk a későbbiekben.

Ocskai Éva mesterfodrász és hajgyógyász portálunk megkeresésére rávilágított néhány fontos szempontra: a hajfestést körültekintően kell végezni, és nem árt jó szakemberre bízni a feladatot, mert például az élelmiszerboltokban kapható festékek és bemosók ártalmasak lehetnek, ha azt huzamosabb ideig használja valaki.

– Egy tapasztalt fodrász már akkor tudja, hogy milyen módon érdemes festeni egy vendég haját, ha megnézi annak a szerkezetét és a fejbőrét. Például az ősz haj fedésekor másképp kell kikeverni az elérendő színt, mintha egy már festett vagy természetes hajnál szeretnénk elérni ugyanazt az eredményt. Ezért van az, hogy a bolti festékeket használva nem mindig ugyanaz a végeredmény köszön vissza, mint amit a dobozon láthatunk – hangsúlyozta a szakember.

Hozzátette: az otthoni szőkítés kifejezetten roncsoló lehet a haj számára. Csak speciális üzletekben lehet hozzájutni azokhoz a megbízható termékekhez, amiket a legtöbb fodrász előnyben részesít. A szakemberek nagy tételben vásárolják a minőségi alapanyagokat, amit otthonra nem is lenne érdemes megvenni. Ocskai Éva arra is kitért, hogy a hajunkat ápoló anyagokkal is fontos ellátnunk. Ehhez tisztában kell lennünk azzal, hogy zsíros, száraz és mennyire hidratációhiányos a frizuránk.

Kiemelte, hogy mindegyik problémára létezik megoldás, de ez teljesen egyedi megközelítést igényel és a személyre szabott kezelés mindig eredményesen zárul. A férfikopaszodás teljesen más. Sajnos az öröklött genetikai hajlammal csak annyit lehet tenni, hogy egy kis ideig késleltethető az elkerülhetetlen.

A fejbőr egészségére is figyelni kell

A hajszálak mellett odafigyelést igényel a fejbőrünk is, hiszen a hajhagymák innen kapják a tápanyagokat. Ha erre nem fordítunk elég figyelmet, akkor magát a hajat nem lehet hosszú távon eredményesen kezelni. Gyakori probléma a korpásodás, és itt meg kell különböztetni zsíros és száraz korpát. A hajhullás természetes folyamat, viszont a mértéke az, amitől ez problémává válhat – fejtette ki a mesterfodrász-hajgyógyász, hozzátéve: bizonyos esetekben többször előfordul, hogy hullik a haj. Nőknek ez a szülés után elég gyakori gond, de ősszel és tavasszal is elő szokott fordulni, esetenként akkor is, ha valamilyen komolyabb gyulladáson megy keresztül a szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában