veszély

2021.04.01. 22:13

Fedél nélküli szennyvízaknába esett egy kutya Salgótarjánban

Kutya esett egy fedél nélküli, kibetonozott akna fogságába a salgótarjáni tűzhelygyár mögött, hétfő délután. Szerencsére az állatot hamar kiszabadították.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> közösségi oldalon lettünk figyelmesek egy salgótarjáni kutyatulajdonos posztjára, aki hétfő délután a tűzhelygyár mögötti füves területen sétált Kiki nevű kedvencével, amikor az állat beleesett egy körülbelül négy méter mély szennyvízcsatornába.

„Mindenki, aki a tűzhelygyár mögötti füves területen sétál a kutyussal, legyen nagyon óvatos! Ma Kiki kutyusom beleesett a körülbelül négy méter mély szennyvízcsatornába. Több ilyen csatorna is van ezen a területen, mindegyikről hiányzik a csatornafedlap, fűvel befedett, egyszerűen láthatatlan.” – hívja fel a figyelmet közösségi oldalán a salgótarjáni kutyatulajdonos.

Hozzátette: kedvencének nem lett komolyabb baja, ezt az állatorvos is megerősítette, de ez csak a szerencsén múlott.

A helyi kutyások a történteket követően " target="_blank" rel="noopener noreferrer">összefogtak, a lyukakat láthatóvá tették és gumiabroncsokkal befedték.

Előfordul, hogy tűzoltók segítségére van szükség

Mint azt korábban Molnár Adrienn, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság portálunknak elmondta, történtek már olyan esetek, amikor a kutyáknak a lánglovagok segítettek megmenekülni egy-egy szorult helyzetből. Például amikor egy fedetlen, nyolc méter mély kiszáradt kútba esett egy kutya a bátonyterenyei Kastélykertben. A városi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vonultak ki a helyszínre, s dugólétra, illetve kötelek segítségével emelték ki a rémült állatot. A helyszínen lévő gyerekek felismerték az ebet és hazavitték a gazdájához.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában