koronavírus

2021.04.04. 15:26

Elviteles torták és online rendelés: így próbálják átvészelni a járványt a nógrádi cukrászdák

Online rendeléssel, kiszállítással és egyéb ötletekkel igyekeznek fenntartani magukat Nógrád megye cukrászdái. A vállalkozások nehéz helyzetben vannak a járvány miatt, ennek ellenére még mindig sok vásárló rendel süteményeket és tortákat.

Nagy Orsolya

Cukrászda illusztráció

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

Nincsenek könnyű helyzetben a koronavírus miatt szűkebb hazánk cukrászdái sem. Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea, az egyik salgótarjáni cukrászda tulajdonosa portálunknak elmondta, hogy a forgalmuk jelentősen visszaesett a járványügyi helyzet miatt az elmúlt hónapokban.

– Minden lehetőségre nyitottak vagyunk. Működik az elviteles kiszolgálás, de veszünk fel rendelést e-mailben, telefonon és a közösségi oldalon keresztül is. Működik továbbá a bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetés is, valamint a környéken házhoz is szállítunk, hiszen csak így tudjuk fenntartani magunkat – közölte Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea. Hozzátette: nagyon nehéz most a cukrászdáknak, hiszen nincs lehetőség arra, hogy vendégeket fogadjanak.

A cukrászda tulajdonosa portálunk érdeklődésére azt is megosztotta, hogy az emberek elvitelre ugyanúgy vesznek süteményt és tortát is, mint korábban tették. Azt tapasztalta, hogy szűk családi körben a legtöbben azért megtartják a születésnapokat, de vannak olyanok is, akik kisebb esküvői tortákat rendelnek. Az emberek így próbálnak ebben a nagyon nehéz időszakban a mindennapjaikba belecsempészni egy kis örömöt.

Fotó: H.Cs. / NMH

Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea elárulta, hogy a vírus miatt most fagylaltot sem árulnak majd egy darabig, hiszen nem sok értelme volna. Ugyanakkor, amennyiben feloldják a korlátozásokat, akkor ismét lehetőség lesz a jeges finomság fogyasztására. A cukrászda egyébként szigorú szabályok mellett van nyitva, kézfertőtlenítő van kihelyezve, maszk viselése kötelező, és csak kevesen tartózkodhatnak az üzletben.

Igyekeznek átvészelni

Jagyutt Péter, az egyik balassagyarmati cukrászda tulajdonosa kifejtette, hogy bár nehéz a cukrászdáknak, de a vendéglátáson belül még mindig jobb helyzetben vannak, hiszen az elviteles kiszállítás működőképes. – Nagy kiesésnek számít, hogy az ülőfogyasztás most nem lehetséges, de igyekszünk átvészelni ezt az időszakot. Kevesebben rendelnek most, de mi már negyven éve a piacon vagyunk, így sokan ismernek és nagy a vásárlói körünk. Ez valahol előnynek számít – mondta el Jagyutt Péter, akinek ebben a helyzetben a viszonteladói tevékenység nyújt segítséget. Elmondta, hogy a rendelések között pedig vannak torták és sütemények is. Utóbbiból feltehetőleg a húsvéti ünnepekre lesz majd nagyobb igény. A balassagyarmati cukrászdában ebben a nehéz helyzetben is megtartották az összes alkalmazottat, és szintén az előírt higiéniás szabályoknak megfelelően dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában