építés-szépítés

2021.04.24. 15:30

A járványnak köszönhetően megnőtt a Nógrád megyeiek felújítási kedve

A járványhelyzet és a bezártság hatására többen fordították az idejüket és a pénzüket arra, hogy szebbé tegyék az otthonukat. Akadnak, akik maguk fognak neki a felújításnak, ám a többség már szakemberre bízza a munkát, főleg a kényesebbek elvégzését.

Fodor Orsolya

Budapest 2020.02.23. Praktiker foto:Kallus György/Világgazdaság

Forrás: NMH

Fotó: Illusztráció

Pintér Csaba, egy helyi kereskedés vezetője elmondta, hogy nagyrészt már a szerelők térnek be hozzájuk vásárolni. Leginkább akkor jellemző ez, ha nagyobb a tervezett felújítás és a megrendelők inkább rábízzák magukat a tapasztalt szakemberekre. Számlázás szempontjából is úgy tűnik, hogy mindenkinek kényelmes ez a megoldás.

– A korlátozások miatt tavaly tavasszal megfigyelhető volt, hogy az emberek többet költenek arra, hogy modernebbé és szebbé alakítsák az otthonaikat. Idén már nem vehető észre ez a hirtelen emelkedés, de a forgalom csökkenése sem jellemző. Nálunk előszeretettel vásárolnak például csempéket, járólapokat és a fürdőszoba-felújításhoz szükséges berendezéseket – fogalmazott a salgótarjáni áruház vezetője.

Konyhai felújítás. Az emberek többet költenek mostanában arra, hogy szebbé, modernebbé tegyék otthonukat | Fotó: Illusztráció / NMH

Hozzátette: a felújítás miatt többen látogatnak el az üzletükbe és ilyenkor végignézik a kiállított termékeket, ahol megtekinthető, hogyan fog mutatni például a csempe, vagy összeszerelt fürdőszobaszekrény.

Pintér Csaba arra is kitért, hogy a gépészeti termékek közül leginkább a kazánok, bojlerek és vízmelegítők azok, amit gyakrabban keresnek a vevők. Ezeket szinte kivétel nélkül a szakember választja ki számukra.

– Árak tekintetében is történtek változások. A vasanyagok és a készülékek drágábbak lettek, bár nagymértékű emelkedésről nem lehet beszélni. A burkolóanyagok ára csak minimálisan nőtt, az is még leginkább a forint romlása miatt. A központ napra készen követi az árfolyamok változását, ami természetesen beépül a termékek értékébe is – mondta.

A helyi vezető úgy látja, hogy mostanában viszonylag sok téglát megvásároltak az emberek, ennek jelentős része válaszfaltégla volt, ami azt jelzi, hogy belső felújításokba kezdenek. Több kamionnal sikerült értékesíteni ebből az áruból ebben a járvány sújtotta időszakban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában