sajtótájékoztató

2021.03.17. 18:02

Új szennyvíztisztító teleppel gazdagodott hét nógrádi település

A koronavírus-járvány miatt online sajtótájékoztató keretében adták át azt az újonnan megépült szennyvíztisztító telepet, amely hét település szennyvizét gyűjti össze.

G. K.

A füst elárulja az illegális rákötést. A szakemberek azt ellenőrzik, hogy a csapadékvizet bevezették-e a szennyvízcsatornába

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Agócs Gábor, Galgaguta polgármestere köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a projekt megvalósításában.

– Községünkben új szennyvíztisztitó telep jött létre. Ahhoz, hogy ez meg tudjon valósulni, szükség volt a helyi, illetve a hat környékbeli település – Legénd, Nógrádsáp, Becske, Bercel, Szécsénke és Nógrádkövesd – képviselő-testületének a hozzájárulására. A projekt során nem csak egy modern szennyvíztisztitó telep jött létre, hanem a már meglévő hálózat felújítása is megtörtént, amelynek köszönhetően hatalmas problémák oldódtak meg. A szennyvíztisztító telep már régen megépült, és több mint húsz esztendőn keresztül működött, azonban a határtértékek nem voltak megfelelőek, ezért célszerű volt egy új létrehozása. Ennek köszönhetően a hét település lakói már tapasztalhatják, hogy a szennyvíz elfolyik a telkeikről, portáikról, nincs semmilyen fennakadó tényező, ami ezt gátolná – emelte ki Agócs Gábor.

Ezen gondolatok után Mantlik Péter projektvezető kifejtette: 2017 decemberében indult el ez a beruházás.

– 2020 tavaszára megkezdődhetett a próbaüzem, amely során bizonyítottuk, hogy a szennyvíztisztító telep megfelel az előírásoknak, továbbá biztonságosan tudja kezelni a hét településről érkező szennyvizet – mondta el Mantlik Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában