koronavírus

2021.03.23. 06:33

Sok a beteg, de segítik az időseket Magyargécen

 – Községünket sem kerülte el a Covid–19 vírus, a faluban többen megbetegedtek – mondta Velki Róbert, a település polgármestere. Hozzátette, mint az ország többi településén, Magyargécben is zárva vannak a gyermekintézmények, az óvoda, az iskola, a gyermekház.

Sz. F.

Természetesen az idősek klubjában is szünetet tartunk. Felhívtuk a lakosság figyelmét a rendeletek betartására. Mindenkinek, akinek el kell hagynia a lakását, viseljen orrot és szájat eltakaró maszkot. A község több területén is van lehetőség a kéz fertőtlenítésére. A családsegítő személyek folyamatosan tartják a kapcsolatot a családokkal. Ha kell, elintézik a bevásárlást, a gyógyszerek kiváltását. Csak reménykedni tudunk, hogy mielőbb megszűnik ez a kritikus helyzet – vélekedett a faluvezető.

Elmondta, hogy mindezek ellenére nem állhat meg az élet. Az Ady Endre út végén az önkormányzat tulajdonában lévő illegális szeméttelep felszámolására kétmillió forintot nyertek, s a szeméttelepet fel is számolták. Az önkormányzat 20 éve sikeresen vesz részt a szociális földprogramban. Erre az évre is kaptak anyagi forrást, amelyből 40 család részére tudnak vetőmagot és csirkéket biztosítani.

Szeretnék a társtelepülésen, Kisgécen felújítani az Ady Endre utcát, amelyre pályázatot nyújtottak be. A megpályázott összeg 20 millió forint, amelyhez az önkormányzat 15 százalékban biztosít önerőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában