megvan a kivitelező is

2021.03.31. 11:20

Közel egymilliárdból újul meg a salgótarjáni piac

Mintegy 900 millió forintos európai uniós forrásból, a TOP-program keretében, hamarosan megújul a salgótarjáni piac.

F. O.

Egyelőre zavartalan az árusítás a piacon

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Teljes felújítás kezdődik, melynek során számos korszerűsítés valósul meg. Az önkormányzat szerint a folyamatos piaci működést nem befolyásolja majd a beruházás.

– A közbeszerzési eljárás lényegében lezárult, a legutolsó, adminisztratív követelményeknek kell eleget tennünk. Addig viszont a törvény szerint nem adhatunk ki részletes információt ezzel kapcsolatban – közölte a kivitelezővel kapcsolatos érdeklődésünkre a városfejlesztési iroda. Hozzátették: a munkálatok a közbeszerzési eljárás lezárása után azonnal elkezdődnek, amint a nyertes vállalkozóval megkötik a szerződést és az hatályba lép.

Egyelőre zavartalan az árusítás a piacon
Fotó: H. M. / NMH

A fejlesztés részleteiről megtudtuk, hogy az energetikai típusú felújítás során az egész épületet szigetelik, új nyílászárókat, valamint új tetőt kap az épület, amire napelemeket szerelnek fel. Megújul a szellőztető- és a fűtési rendszer, a csarnok így alkalmassá válik téli temperáló fűtésre is. A szakemberek korszerűsítik a teljes elektromos rendszert, a víz- és csatornarendszert, a vizesblokkot pedig akadálymentesítik.

– Az önkormányzati tulajdonú boltokban belső felújítás is lesz, valamint az eladótérbe nyíló ablakaikat és redőnyeiket is kicserélik. A padló a teljes vásárcsarnokban a piaci használatra alkalmasabb, higiénikusabban tartható burkolatot kap, éppen úgy, ahogy a szabadtéri virág- és iparcikkpiac. Felújítják a műkő asztalokat, és a számukat is növelik. Megújul a piac előtti terület is – tájékoztatott a városfejlesztési iroda.

A helyszínen úgy tapasztaltuk, hogy a kereskedők egyelőre semmit nem tudnak arról, hogy a felújítás ideje alatt folytathatják-e a tevékenységüket, mivel még nem kaptak tájékoztatást a piac vezetésétől. Az önkormányzatnál ezzel kapcsolatos kérdésünkre úgy fogalmaztak, természetesen az árusokat is érinti majd a beruházás, de a pontos részletek csak a nyertes vállalkozóval történő egyeztetések után lehetnek meg, hiszen a vállalkozóé lesz a munkaterület, ő irányítja és ütemezi majd a munkálatokat.

Az önkormányzat a közbeszerzési kiírásban előírta, hogy folyamatos piaci működést kell biztosítani, szakaszos megvalósításban kell gondolkodnia a majdani kivitelezőnek, vagyis csak rövidebb ideig tartó leállásokkal lehet számolni. Erre az időre a piac beruházással nem érintett területén fogják biztosítani az árusítás alternatív helyszínét.

Győrfi Gábor: – Még semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a piactól. Igaz, hogy mi csak egy hónappal ezelőtt kezdtünk el itt almát árulni. Eddig elégedett vagyok a forgalommal, és nem hinném, hogy a felújítás fennakadást okozna a piac életében.

Kecskés Gáborné: – Nem hallottam az idei felújításról, de már tavaly is azt beszélték, hogy kezdődik egy ilyen beruházás. Ha most megvalósul, bízom a piac vezetőségében, hogy ez nem lesz hátrány a kereskedőknek a munkálatok alatt.

Fekete Gáspár: – Engem már nem érint a piac felújítása, mert a koromból és az egészségügyi állapotomból adódóan az utolsó heteket töltöm itt eladóként. Tájékoztatást még egyébként sem kaptam az elkövetkező változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában