Koronavírus: egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre Vizsláson

A járvány miatt egyre súlyosabb a helyzet, így például Vizsláson az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre és a megelőzésre. Sándor József polgármester elmondta: a hétvégén minden vizslási és újlaki háztartásba eljuttatnak öt liter hipót, illetve tizenöt darab szájmaszkot.

NMH

Sokan már a második oltást is megkapták

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

– Emellett az önkormányzat a napokban ezer kilogramm almát vásárolt, amelyből háztartásonként két kilogrammot adunk. Mindent a helyi kisvállalkozóktól szereztünk be, őket így próbáljuk támogatni. Jó hír továbbá, hogy jó minőségű használt ruhákat, cipőket, valamint fejlesztő és társasjátékokat is sikerült beszerezni. Ezeket március 6-án, szombaton, 9 órától – a járványügyi szabályok betartása mellett – a művelődési házban osztjuk ki. Az érdeklődők érkezési sorrendben mehetnek be, egyszerre hárman tartózkodhatnak az épületben – hangsúlyozta Sándor József, aki azt is kifejtette, hogy Vizsláson továbbra sem csökken az oltási kedv.

A település polgármestere szerint ebben nagy szerepet játszik, hogy a helyi háziorvosi szolgálat mindenben segíti a vakcina beadására jelentkezőket. Az önkormányzat munkatársai igény szerint felkeresik a faluban élő szépkorúakat, hogy mobilinternet segítségével regisztrálják őket az oltásra.

A héten is folyamatosan érkeznek a vakcinák a nógrádi háziorvosokhoz, illetve az oltópontokra. Ezek több mint 8500 ember oltását teszik lehetővé. A háziorvosi körzetekben ezen a héten megkezdődnek a második körös oltások is – Moderna- és Pfizer-vakcinákkal –, ennek köszönhetően több mint ötszázan már a második oltásukat is megkapják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában