kezdeményezés

2021.03.24. 06:48

Babazászlóval köszöntik az újszülötteket Vanyarcon

A közelmúltban a település önkormányzata is csatlakozott a Babazászló elnevezésű országos kezdeményezéshez.

Nagy Orsolya

Támogatást is kap a baba az önkormányzattól

Forrás: Pexels

Kalmárné Fekete Anna, a község könyvtárának vezetője portálunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a szügyi önkormányzatnál dolgozó védőnő említette nekik ezt a kedves akciót, s ezután csakhamar úgy döntött a helyi képviselő-testület, hogy Vanyarc szintén szeretne részt venni ebben a kezdeményezésben.

– Nemrégiben regisztráltunk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom weboldalán, majd megvásároltuk az akcióhoz kapcsolódó rózsaszín és kék zászlókat. Emellett egy üdvözlős molinót is készítettünk verssel. Amennyiben a szülők is hozzájárulnak, minden alkalommal kiteszünk majd egy fotót is az újszülöttről a művelődési ház egyik ablakába – közölte Kalmárné Fekete Anna.

Hozzátette: nagyon jónak és hasznosnak is tartja ezt a kezdeményezést, hiszen sajnos elég kevés gyermek születik a településen, így fontos, hogy mindig megünnepeljék és valamilyen formában köszöntsék az újonnan érkező jövevényeket.

A helyi önkormányzat egyébként egyszeri tízezer forint támogatást is ad a családoknak, amikor valahol kisbaba születik. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legfőbb célja, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen a családok számára, hanem igazi áldást és boldogságot hozzon az életükbe. A szervezet alapítója, prof. dr. Kopp Mária az egész életét és munkáját a család témája köré építette fel. A babazászlós felhívásban a civil szervezet arra kéri fel az önkormányzatokat, hogy mindig ünnepeljék meg a gyermekeket és áldásukat. Az akció során többnyire a helyi polgármesteri hivatal épületére teszik ki a zászlót. Korábban egyébként az újszülöttes házaknál helyezték ki a lobogókat.

Nógrád megyében már több település is csatlakozott az országos felhíváshoz, így például Bátonyterenye, Szügy, Vizslás, Tar és most már Vanyarc is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában