segítség

2021.02.13. 06:52

Példátlan összefogás: somosiak segítettek kiszabadítani a hóban elakadt kamionokat

Kedd este a 21-es út somoskőújfalui szakaszán több nyerges vonató is elakadt, amiket a közelben lakó somosi lakosok segítségével sikerült kiszabadítani.

Sz. R.

Közel egy óráig küzdöttek a somosiak, hogy az elakadt kamionok folytatni tudják az útjukat

Forrás: Beküldött fotó

Közel egy órás forgalmi fennakadást okozott az a nyerges vontató, amely még kedden akadt el Somoskőújfaluban a Somosi úton. A hó fogságába esett járművet több kamion is megpróbálta kikerülni, de a havas dombon ezek is megrekedtek. A közelben élő lakosok rendőrökkel karöltve küzdöttek azért, hogy a kamionok tovább tudják folytatni az útjukat, és rendeződjön a forgalmi helyzet.

Közel egy óráig küzdöttek a somosiak, hogy az elakadt kamionok folytatni tudják az útjukat
Fotó: Beküldött fotó

– A feltorlódott kocsisorban rendőr járőrök is voltak, így azonnal intézkedni tudtak. Az „akció” idejére teljes útzár volt az érintett útszakaszon, a személyautókat a párhuzamos utcába terelték le. A közelben élő emberekkel együtt, lapátokkal, hamuval és fűrészporral indultunk segíteni a kamionosoknak, hogy elbírjanak indulni. Körübelül egy órát küzdöttünk azért, hogy az út teljesen felszabaduljon, és újra járható legyen. Sajnos ez a probléma minden évben előfordul ezen az útszakaszon – mondta Balogh Csaba, aki hozzátette: a hólapátolásban a fia is segített, aki a munka közben elhagyta a mobiltelefonját, és sajnos azóta sincs meg.

 

Címkék#hóhelyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában