változás

2021.02.12. 19:09

Megváltozott a forgalmi rend Vizslás két utcájában

A község önkormányzata lakó- pihenő övezetté nyilvánította az Újlaki településrészhez tartozó Iskola és Május 1. utakat.

V. E.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

– A fent megnevezett utakon nagy az átmenő forgalom, illetve nagy sebességgel közlekednek rajtuk a járművek. Gyakran a kamionok is behajtanak az utcákba, ahol rendszerint sok gyalogos – kisgyermek is – sétál az úttesten a járda hiányában. A lakó-pihenő övezet elejét és végét jelző táblák a napokban mér a helyükre kerülnek – közölte Sándor József, a község polgármestere.

Az övezetben a járművekkel legfeljebb 20 kilométer per óra sebességgel szabad közlekedni. A gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, azonban a forgalmat nem akadályozhatják.

A megjelölt utakra továbbra is felhajthatnak egyebek mellett kerékpárok, az ott lakókat, vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsik, motorkerékpárok, illetve az áruszállítást végző legfeljebb 3 ezer 500 kilogramm össztömegű tehergépkocsik. Emellett persze az egyéb – például egészségügyi, köztisztasági vagy postai – szolgáltatást ellátó járművekkel is lehet majd közlekedni az utakon.

Sándor József emellett azt is kifejtette, hogy az érintett utakra hamarosan kikerülnek a megállni tilos táblák, így arra kéri a helyieket, hogy a gépjárműveikkel a továbbiakban ne az úttesten parkoljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában