megtisztítják a várost

2021.02.08. 12:26

Felháborodott Pásztó polgármestere: újabb illegális szemétlerakót kell felszámolni

Újabb illegálisan lerakott hulladékot kell felszámolnia az önkormányzatnak. A történtek miatt a napokban felháborodását fejezte ki Farkas Attila, a város polgármestere.

N. O.

111 köbméter szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el az akcióban

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

– Városunkban megkezdődött az északi iparterület kialakítása. A növényzet ritkítása után rengeteg szemét került elő, amit az elmúlt 10–15 évben illegálisan hordtak a területre. Volt közte egyebek mellett autógumi, háztartási készülékek, építési törmelék, de kommunális hulladék is – közölte Farkas Attila. Hozzátette: mindezek elszállítása a városnak hozzávetőlegesen 7-8 millió forintjába fog kerülni. Ebből az összegből több utca járdájának felújítását vagy egy fél utca aszfaltozását meg lehetett volna oldani.

A polgármester nem érti, hogy ki képes ilyen cselekedetre. A környezet, valamint a város szépségének megőrzése és folyamatos fejlesztése kiemelt célja az önkormányzatnak és közös érdeke a lakosságnak.

111 köbméter szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el az akcióban
Fotó: Shutterstock

Pásztó egyébként nemrég csatlakozott a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű kezdeményezéshez, amely során belügyminisztériumi támogatást is kapott.

– A projekt megvalósítása során a település több helyszínéről mintegy 111 köbméter illegális hulladékot gyűjtöttünk össze, valamint szállítottunk el. A támogatott tevékenység helyszíne volt a Dankó utca, a Nyikom utcai hulladékgyűjtő, a Vezér utca, a Patak utca, a Kastélykert, valamint a Park utca – hangsúlyozta Farkas Attila, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy vigyázzanak a természeti értékekre és a város tisztaságára.

Ez is érdekelheti:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában