zöld város

2021.01.19. 14:56

Jól halad a felújítás, tavaszra készülhet el Rétság új piactere

Jó ütemben halad a város új piacterének kialakítása, szerencsére a tél első felének enyhébb időjárása is serkentette a munkálatokat.

H. H.

Márton János szerint jó ütemben haladnak a munkálatokkal

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

A pavilonsorok formája már tökéletesen kivehető, és nemsokára nekiláthatnak a szakemberek az őstermelői részleg építésének.

Szép, napos időben látogattunk el a helyszínre, az autóbusz-forduló közvetlen szomszédságába. A munkások éppen ebédjüket fogyasztották, mi pedig Márton János felelős építésvezető társaságában tekintettük át a területet.

A rétsági önkormányzat mintegy félmilliárd forintot nyert el a Közterületek környezettudatos megújítása hivatalos címet viselő, de a köznyelvben csak Zöld város programnak elkeresztelt projekt megvalósítására, aminek két leglátványosabb eleme a templomkert megszépítése, illetve a piac korszerűsítése.

Márton János szerint jó ütemben haladnak a munkálatokkal
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

A vásártéren tavaly augusztusban vonultak fel a szakemberek és láttak hozzá az alapozáshoz. Bár menet közben apróbb nehézségek akadtak, a kijelölt határidőket mindenképpen sikerült tartani.

Ma már jól körültekintően látható, hogy az új pavilonsor U alakban szegélyezi az egész területet, és hamarosan a tetőszerkezetre a cserepek is felkerülhetnek. Ezt követően láthatnak hozzá a belső helyiségek kialakításához, amit egyértelműen a kereskedők, a leendő bérlők igényeihez alakítanak, majd következhet a középső rész rendbetétele, amit egyrészt szilárd burkolattal látnak el, másfelől tetőt szerelnek fel, ami alatt esősebb időben sem kell ázniuk a portékáikat áruló őstermelőknek. Természetesen a pavilonsor boltjainak bejáratai is fedelet kapnak.

A munkálatok tavasz közepére, legkésőbb az évszak második felére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában