felújítás

2021.01.20. 14:08

Több millió forintból újult meg a horpácsi orvosi rendelő

Eléggé leromlott állapotban volt a település orvosi rendelője. Az elmúlt év legjelentősebb helyi fejlesztéseként teljesen felújította az önkormányzat, így már valóban huszonegyedik századi körülmények között fogadhatják a szakemberek a betegeket.

Hegedűs Henrik

Molnár Zoltán polgármester mutatta be a felújított orvosi rendelőt

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Molnár Zoltán polgármester elmondta, a faluház egyik épületrészében működő rendelő egyre kevésbé felelt meg a kor követelményeinek, és az ÁNTSZ is sürgette a korszerűsítést. Végül sikerült a Magyar Falu Program keretében 3,9 millió forintos támogatást szerezni a belső tér megszépítésére, amit további 1,7 milliós eszközbeszerzés egészített ki. Ez utóbbi révén a műszerállomány egyrészt modern informatikai berendezésekkel gazdagodott, kicserélték a bútorokat, illetve a betegellátáshoz nélkülözhetetlen készülékekkel – például EKG – bővültek.

Molnár Zoltán polgármester mutatta be a felújított orvosi rendelőt
Fotó: L. B. / NMH

– Úgy gondolom, a járványhelyzet okozta nehézségek és korlátozások ellenére mindenképpen sikeres évet zárhattunk – folytatta a polgármester. – Sajnos az idegenforgalmi szezon nem úgy zárult, ahogy terveztük, és a Mikszáth-emlékház látogatói forgalma is leszűkült, de jó ütemben zajlik a vendégfogadó-kapacitásunk növelése, az egykori iskola épületében újabb turistaházat létesítünk. Szerencsére egyre népszerűbbek vagyunk, hiszen Horpács gyönyörű természeti környezetben terül el, és az irodalmi-történelmi értékeinken túlmenően közel a Börzsöny, ami remek természetjáró lehetőség, illetve könnyen elérhetőek a nagyobb városok, mint Balassagyarmat vagy Vác.

Molnár Zoltán hozzátette, ugyancsak pályázati forrásból lecserélték az elöregedett falubuszukat, illetve tizenötezer eurót kaptak a falu wifihálózatának szélesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában