művészet

2021.01.09. 15:35

A rimóci tanárnő szívében az teremt egyensúlyt ha dolgozhat

Talpai Zsanett a faluban található műtermében alkot.

Sz. F.

A művészet iránt fogékony tanárnő munkáival több kiállításon is bemutatkozott már

Forrás: NMH

– A szécsényi gimnáziumban Sz. Végh Erzsébet, a helyi alapfokú művészeti iskolában pedig Bakos Ferenc volt a rajztanárom – mondta Zsanett. Mindketten dicsérték tehetségét. Az érettségi után az Eszterházy Károly Egyetem rajz- és vizuális kommunikációs szakán folytatta tanulmányait, ahol 2010-ben szerzett diplomát.

– A rajz és festészet mellett a kerámia is érdekel, később a süthető gyurmázással, palóc motívumokkal díszített ékszerek készítésével is foglalkozni kezdtem – tette hozzá a művészet iránt fogékony tanárnő, aki később üvegre is festeni kezdett és fába is égetett képeket. A fazekasmesterségben nagy segítségére vannak az alsótoldi Bercsényi testvérek.

A művészet iránt fogékony tanárnő munkáival több kiállításon is bemutatkozott már
Fotó: NMH

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban tanít, ahol az alkotás örömét adja át a tanítványainak. Az alsó tagozatos diákokat nem tanítja, de kézműves-foglalkozást tartott már nekik. Ahogyan mondta, napjainkban a gimnazistáknak csak az interneten keresztül tart órákat. Ha a faluban felkérik, a közösségi ház szervezésében szívesen oktatja az érdeklődőket. Bár a járvány idején ezek az összejövetelek szünetelnek.

A munkái kiállításokon láthatók és meg is vásárolhatók. A rengeteg pozitív visszajelzés további alkotásra ösztönzi. Folyamatosan tartja a kapcsolatot a Nemzeti Művelődési Intézettel, amelynek szervezésében kerültek munkái a lakiteleki kiállításra. Munkái a rimóci Palóc Sarok helyi termékeket értékesítő boltban is megtalálhatók.

– Az alkotás számomra valódi öröm, lelki egyensúlyt teremt, ha dolgozom, kikapcsol, s feltölt energiával – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában