Segítik a tűzoltómunkát

2020.12.01. 09:01

Pályázati támogatásból fejlődik a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Mintegy 1,6 millió forint támogatást nyert el a közelmúltban a Magyar Falu Programban a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

N. O.

Többször kaptak már új eszközöket a héhalmi tűzoltók, korábban motorkerékpár is érkezett a szertárukba

Forrás: Nool

Fotó: B. L.

Bakos József, a falu polgármestere és az egyesület tagja lapunknak elárulta, hogy a kapott összegből egy szén-monoxid-mérő készüléket vásároltak, valamint egy hőkamerát is beszereznek majd.

– Mindkét eszköz elengedhetetlen része a mentéseknek, hiszen a hőkamera a füstben is láthatóvá teszi, ha valaki bent van egy adott épületben, vagy azt például, hogy hol van az ajtó. Ezen túlmenően a tűzoltó munkáját is segíti egy-egy eset során, hiszen általa jobban lehet tájékozódni. A mérőkészülék pedig jelzi, ha bárhol mérgezés vagy szivárgás van, így a tűzoltó tudja majd, hogy csak légzőkészülékben mehet a létesítménybe – mondta el Bakos József.

Többször kaptak már új eszközöket a héhalmi tűzoltók, korábban motorkerékpár is érkezett a szertárukba | Fotó: B. L. / Nool

A polgármester azt is kiemelte, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság támogatásának köszönhetően 500 ezer forintot kapott az egyesület nemrégiben, amelyhez 350 ezer forint saját erőt is hozzátesznek, így a tervek szerint egy automata ajtóval is gazdagodik a szer. Ez azért is fontos, mert a tűzoltók egy-egy kivonulás során gyorsabban el tudják hagyni a laktanyát egy-egy eset során.

A település vezetője végül arra is kitért, hogy a közeljövőben szeretnék továbbá megvásárolni a Start elnevezésű rendszert is, amely folyamatos készültségi fokon tartja az autót, segítve ezáltal is a lánglovagok minél előbbi elindulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában