karácsonyi készülődés

2020.12.23. 14:00

Megyeszerte örömöt szereztek az idős embereknek karácsony előtt

Megyeszerte gondoltak az idős emberekre az ünnepek közeledtével az önkormányzatok legalább egy-egy ajándékcsomaggal, de vannak olyan települések, ahol pénzbeli támogatást kaptak a szépkorúak.

Nagy Orsolya

Az ünnepek közeledtével szűkebb hazánk önkormányzatai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szépkorúak semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Pásztón például minden 80 év feletti lakos kapott idén ajándékot. Farkas Attila, a város polgármestere elmondta, hogy 486 embernek adtak át csomagot, amely alapvető élelmiszereket és édességet tartalmazott.

– Fontos, hogy gondoljunk az idősekre, hiszen sokan magányosan élnek és nagyon jólesik nekik akár egy apró gesztus is. Természetesen mindenkit boldoggá tesz, ha ajándékot kap, de a gyerekek és a szépkorúak még inkább örülnek neki – fogalmazott Farkas Attila.

Erdőtarcsán már régi hagyománya van annak a kezdeményezésnek, amelyet még 30 évvel ezelőtt indított el a Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezete.

– A településünkön 70 év felettiek kapnak minden karácsony előtt csomagot, amely élelmiszert, édességet és süteményt tartalmaz. Emellett segítünk nekik a bevásárlásban és a gyógyszerek beszerzésében is. A mostani vírusos időszakban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az idősekről – árulta el Markó Róbertné polgármester.

Úgy tapasztaltuk, legalább egy-egy ajándékcsomaggal gondoltak a szépkorúakra a Nógrád megyei települések önkormányzatai
Fotó: Shutterstock

 

Bárnán is kaptak ajándékot a szépkorúak, de egész évben kiemelt figyelmet fordít rájuk az önkormányzat. Oravecz Roland polgármester kiemelte, hogy e tekintetben nincs különbség az ünnep időszak és az év többi napja között: folyamatosan a szívükön viselik az idősek sorát, így amiben csak tudják, támogatják őket a mindennapok során.

Nézsán az önkormányzat szintén csomagokat osztott ki nemrég a községben élő 65 éven felüli lakosoknak, összesen 225 embernek. A karácsonyi „küldeményt” a vírusra való tekintettel állították össze: többek között vitamint, szappant, maszkot és teát, de szaloncukrot is tartalmazott. Styevó Gábor polgármester reméli, hogy ezzel sikerült némi örömöt szerezni a helyi időseknek és bízik benne, hogy a következő évben már a hagyományos formában tarthatják meg a település szokásos rendezvényeit.

Matúz Gábor, Etes polgármestere elárulta, hogy a településen az önkormányzat ezúttal 12 ezer forintot adott minden 70 éven felüliek, így összesen 127 személy kapott anyagi támogatást az ünnepekre.

Héhalomban nemcsak az idősek, de minden egyes család kapott csomagot az ünnepekre.

– Alapvető élelmiszereket és édességet osztottunk szét most. A téli időszakban a szépkorúakra pedig egyébként is kiemelt figyelmet fordítunk – emelte ki Bakos József, a falu polgármestere, aki azt is elmondta, hogy segítenek nekik a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, de vizsgálatra is elviszik őket, valamint tűzifát is adnak a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában