jótékonyság

2020.12.21. 14:00

Kétmillió forint értékben ajándékoztak a legkisebbeknek Karancslapujtőn

Idén az „angyalok” egy helyi lakos, Szőrös Krisztián kezdeményezésére közel kétmillió forint értékben juttattak el névre szóló szeretetcsomagokat Karancslapujtőre. A fő cél, hogy megszépítsék a legkisebbek karácsonyi ünnepét.

Palchuber Kinga

Szőrös Krisztián ötletgazda az ajándékcsomagok egy részével. A világjárvány idején különösen jól jön a segítség

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

A Karancs-völgyében egyedülálló adományozással százharminc gyermek álmát váltják valóra az egyik legszentebb ünnepen. Szőrös Krisztián a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: az ajándékozás megvalósításáért folytatott munkáját egy cél hajtotta előre, hogy a település valamennyi gyermeke még ebben a pandémiás időszakban is mosolyogva bontogathassa családjával a nekik szánt meglepetéseket.

– Tudom, milyen érzés nélkülözni, ezért is szeretném, ha a településünkön élő gyerekek és családjaik nem szenvednének hiányt abból, amit úgy hívunk: a karácsony csodája… Bár az ünnep az együtt töltött pillanatoktól lesz meghitt, mégis minden szülőnek sokat jelent, ha csemetéjét meglepheti egy-egy régóta vágyott ajándékkal – tette hozzá Szőrös Krisztián.

Az ötletgazda egy barátján keresztül vette fel a kapcsolatot a két „karácsonyi angyallal” – Annával és Gabriellával, akiknek kilétét kérte, hogy ne fedjük fel teljesen –, s már az első beszélgetés után segítő kezet kínáltak a nógrádi település gyermekeinek.

Szőrös Krisztián ötletgazda az ajándékcsomagok egy részével. A világjárvány idején különösen jól jön a segítség
Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

 

– Segítőink a Szeretetcsomag kezdeményezés keretében országszerte csalnak mosolyt a családok arcára. A szülők felkeresése után a gyerekek sorra írták össze kívánságaikat a Jézuskának, így „angyalaink” nem csupán ajándékoznak, de gyermeki álmokat váltanak valóra ott, ahol a legnagyobb szükség van a reményre – emelte ki Szőrös Krisztián, hozzátéve:

– Amikor belekezdtem a szervezésbe, nem tudtam, hogy kudarcot vallok-e… A csomagokat látva azonban magam is elérzékenyültem, hogy léteznek még jó emberek ezen a világon.

A színes csomagoló papírok és az ünnepi dísztasakok megannyi játékot, elektronikai eszközt, édességet és ruhát rejtenek, attól függően, hogy az adott fiatal, mire is vágyott leginkább idén.

A jótevők gondoskodtak arról is, hogy a gyermekeken túl további 14 hátrányos ­helyzetű családhoz élelmiszerekből és fertőtlenítőszerekből álló csomagokat is eljuttassanak, megkönnyítve ezzel a vészterhes időszakot. Szőrös Krisztián a megmaradó ruha- és plüssadományokat a környékbeli gyermekotthonokban szeretné szétosztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában