karácsonyi készülődés

2020.12.22. 14:00

Téli meseország tárul a látogatók elé Héhalomban

Saját készítésű díszek varázsolnak ünnepi hangulatot Héhalomban, ahol közös munkával valósítják meg minden évszakra a dekorációt, így karácsonyra is.

Nagy Orsolya

Rénszarvasok, szán, mézeskalácsház, angyal és még számos egyéb tárgy díszíti a faluközpontot, amelyeket több helyi önkéntes készített, így teremtve karácsonyi légkört a településre.

Bakos József, a település polgármestere elmondta, hogy többen is részt vesznek a kezdeményezésben, amelyet még öt évvel ezelőtt kezdtek el.

– Mindig összeülünk közösen, majd kitaláljuk, hogyan is lehetne a díszekkel szebbé tenni a falut. A megvalósításban nagy szerepet vállal Tóth Andrea, Vargáné Kocza Karolina és Lőrincz Csaba. A Betlehemünk feldíszítésében Drégelyi Györgyné és Kopka Lászlóné is segítenek. A közös munkának köszönhetően most már minden évszakra van saját dekorációnk és arra törekszünk, hogy mindig bővítsük valamilyen új elemmel az egészet – osztotta meg lapunkkal Bakos József.

Hozzátette: sajnos idén nem tudtak minden elemet kihelyezni a hivatal előtti térre, ugyanis a napokban végeztek a szakemberek az épület tetőcseréjével.

Ennek ellenére igazi ünnepi hangulat uralkodik a falu központjában, ahol örömmel állnak meg az emberek és fotózkodnak.

A település polgármestere sokkal nagyobb értéknek tartja, hogy közösen összefogva készítik el a falu díszeit, mintha megvásárolnák azokat. Ennek ugyanis nagy összetartó és közösség erősítő szerepe van.

– Ünnepséget is rendezünk minden évben, ahol helyiek lépnek színpadra, de sajnos most a koronavírus miatt minden elmarad. Igyekszünk azonban így is ünnepi hangulatot varázsolni. A díszek mellett állandóan karácsonyi zene szól a hivatalból, valamint szeretnénk, ha 23-án, este mindenki kiállna egy gyertyával, vagy egyéb világító eszközzel a kapujába és bár, távolról, de mégis közösen énekelnék a kihangosítóról is szóló karácsonyi dalokat – mesélte a polgármester.

Tóth Andreát nagy örömmel tölti el, hogy a saját keze által készített tárgyak díszítik a települést.

– Nagyon szeretek alkotni már egészen kis korom óta. Sokszor éjszakába nyúlóan készítem a díszeket. Amint meg van az ötlet, neki is látok egy új elemnek. Jó formán minden, ami körül vesz inspirál. Ha meglátok egy anyagdarabot, már látom előre, hogy mit lehet belőle kihozni – mondta Andrea, akinek az egyik nagy kedvence a karácsonyi díszítés, hiszen egy téli meseország tárul az arra járók elé. Saját bevallása szerint a hó még inkább ünnepivé tenné az egészet, de sajnos egyelőre arra még várni kell.

Andrea arra is kitért, hogy szerencsére sok a pozitív visszajelzés és nagyon jó érzéssel tölti el, amikor megállnak fotókat készíteni.

Jövőre pedig ugyanilyen összefogással és lendülettel szeretnék folytatni a közös munkát, hogy az év minden ünnepén egyedi dekorációk tegyék hangulatosabbá a települést.

Nézze meg galériánk a héhalomi varázslatos hangulatról!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában