fotópályázat

2020.12.09. 07:00

Díjazták az ötödik Medvesi Fotós Maraton legjobbjait

A korábbi évekhez hasonlóan az idei Olympus Medvesi Fotós Maratonhoz is kapcsolódott fotópályázat, amelyre a résztvevők az esemény ideje alatt készült felvételeikkel jelentkezhettek. A zsűri részére 47 fotós küldte be alkotásait, jellemzően mindhárom kategóriába nevezve felvételeiket.

Kéri István

A negyven fotó alkotta kiállítás a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjában debütál hamarosan

Forrás: NMH

A bírálók elé összesen 241 alkotás került, amelyek azonos arányban reprezentálták az élővilág, az emberek és a táj mint előre meghatározott kategóriákat. Az idei fődíjat – és egyben a közönségdíjat – Csapó Balázs érdemelte ki.

Bár a koronavírus-járvány a Medvesi Fotós Maraton megrendezését is bizonytalanná tette, végül október első felében mintegy 250 amatőr és profi fotós részvételével összességében ismét sikeres volt a medvesi táj népszerűsítésére hivatott szövetség. Ebben a kézfogásban a szervezők biztosították a feltételeket a több esetben is csak a program apropóján felkínált fotózási lehetőségekkel, a résztvevőktől pedig azt kérték, hogy Közép-Európa idei legjelentősebb outdoor fotós eseményén készült felvételeikkel hívják fel környezetük figyelmét erre az emlékekben ipari térségként élő, de egyedi, karakteres és értékekkel teli tájra.

Ennek a célnak egy másik eszközét jelentik azok a fotókiállítások, melyek eddig négy alkalommal állítottak időtálló emléket a Medvesi Fotós Maratonoknak. Nem lesz másként ezúttal sem: a zsűri a díjak odaítélése mellett arról is döntött, hogy melyek azok a fotók, amelyek egységet alkotva, megfelelő minőségben és a lehető legteljesebben bemutatják az idei évben ötödik alkalommal megrendezett eseményt.

A 40 fotó alkotta kiállítás a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontjában debütál hamarosan, ezt követően pedig – hasonlóan a korábbi négy tárlathoz – vándorútra indul az országban.

A 23 alkotó, akiknek egy vagy több fotója feltűnik majd a tárlatban: Ángyán Krisztián, Roman Conka, Csapó Balázs, Eipl Bernadett, Farkas Tamás, Gazsó Gábor, Horváth András, Horváth Sztaniszláv, Kis-Simon Mónika, Kocsis Ferenc, Kövesligeti István, Králik Tibor, Mártha Péter, Nagy János, Németh Lajos, Őrsi Zsanett, Pádár Piroska, Pozsik Gábor, Rigó Gergely, Szirányi István, Tiszlavicz Ádám, Tódor Sándor és Tomori Zsolt.

A 2020-as Olympus Med­vesi Fotós Maraton fotópályázatának fődíjasa és egyben közönségdíjasa Csapó Balázs lett. A Novohrad-Nógrád Geopark különdíját Roman Conka, az ifjúsági különdíjat Zsélyi Bora részére ítélték oda. A szervezők ezúton is köszönik mindazoknak, akik beneveztek a fotópályázatra, ezzel is segítve a medvesi táj népszerűsítésének és minél szélesebb körű megismertetésének célját.

Kategóriánként díjazták a pályázó fotográfusokat

„Emberek” kategória:

I. Tomori Zsolt, II. Csapó

Balázs, III. Farkas Tamás

„Élővilág” kategória:

I. Rigó Gergely, II. Őrsi

Zsanett, III. Gazsó Gábor

„Táj” kategória:

I. Pádár Piroska,

II. Kövesligeti István,

III. Pozsik Gábor

" data-show-text="true" data-width="">

">Döntött az OLYMPUS Medvesi Fotós Maraton fotópályázatának zsűrije

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában