közlekedés

2020.12.11. 16:35

Álló sorompónál jött a tehervonat a tarjáni belvárosban

Jött a vonat, a fényjelző pirosan villogott, a sorompó viszont nem csukódott le csütörtök délután az egyik salgótarjáni vasúti átjáróban. Utánajártunk az esetnek.

Forrás: Beküldött

Csütörtökön délután, olvasónk éppen és a Kossuth Lajos út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése felé közlekedett, amikor egy rendkívül balesetveszélyes szituációnak volt szemtanúja.

A mellékelt fotón jól látható, hogy bár a vasúti átjáró fényjelző berendezése pirosan villogott, a sorompó rúdjai nem csukódtak le, miközben a vonat áthaladt az átjáróban.

Fotó: Beküldött

Az esettel kapcsolatban portálunk megkereste a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát is. Tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Kossuth Lajos úti biztosítóberendezés nem jelzett hibát csütörtökön.

Emellett felhívták a gépjárművezetők figyelmét, hogy minden esetben, így fehér jelzés esetén is, győződjenek meg arról, hogy nem tart vasúti jármű a sorompó felé, illetve biztosított-e a folyamatos áthaladás. A vasúti átjárón való áthaladásnál a KRESZ szabályai mindenkor érvényesek. Csak akkor lehet elindulni a síneken keresztül, ha sorompó esetén a karok már teljesen felnyíltak és fehéren villog a lámpa.

Ha a fénysorompó jelzők sötétek, azaz egyik lámpa sem villog, akkor a sorompóberendezés nem működik, az nem jelent szabad jelzést a közúti járművek részére, ilyenkor a vonatkozó KRESZ előírások szerint kell eljárni – hangsúlyozta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Pénteken utánajártunk, hogy fennáll-e még a veszély. Amikor jött a szerelvény azt tapasztaltuk, hogy mind a fényjelző berendezés, mind a sorompó rúdjai megfelelően működtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában