karácsonyi készülődés

2020.12.16. 16:16

A helyi színház csalt mosolyt a salgótarjáni óvodások arcára

A helyi Zenthe Ferenc Színház nevében Simon Lajos, az intézmény igazgatója és Erdélyi Gábor színművész a megyeszékhely 650 bölcsődés és óvodás gyermekének adott át ajándékcsomagot a napokban.

G. K.

Forrás: Nool

Ma délelőtt a Mackóvár Központi Óvodában is örömet szereztek a meglepetésekkel az ottani csemetéknek.

– Több oka is van, hogy itt vagyunk. Az egyik, hogy közeledik a karácsony és akik az ajándékokat, az édességet a legjobban szeretik, azok a gyerekek. Azért is jöttünk továbbá, mert ez az év egy kicsit másképp alakult, a kicsinyeknek, a felnőtteknek és a színháznak egyaránt – mondta Simon Lajos.

Hozzátette: idén márciustól sajnos az óvodásoknak sem nagyon tudtak olyan csodás kis előadásokat bemutatni a színházteremben, amit ők nagyon-nagyon kedvelnek. Ezért egy kis ajándékkal szeretnék „kárpótolni” őket. A színészeket Erdélyi Gábor képviselte, hiszen a gyermekek őt már több mesedarabban is láthatták, ezért ismerős lehet a számukra.

– Van egy nagyon jó hírem is: december 26-án, szombaton a csemeték a szüleikkel együtt, otthonaikban nézhetik meg a Zenthe Ferenc Színház vadonatúj zenés mesejátéka, az Ágacska online premierjét – emelte ki Simon Lajos.

Andóné Angyal Mária, a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde igazgatója elmondta, a gyermekek számára nagy élmény, amikor a színházba mehetnek, onnan mindig feltöltődve érkeznek vissza az óvodába.

– Most pedig igazán örülünk, mert a picinyek számára az ajándék nagyon fontos. Bízunk abban, hogy jövőre minden a rendes kerékvágásba fog folytatódni, mert az egyik legnagyobb élmény, amikor a csemeték láthatják a színészeket, sőt beszélgethetnek is velük – hangsúlyozta Andóné Angyal Mária.

Nézze meg galériánk az ajándékozásról!

 

Csomagokkal érkeztek

Simon Lajos lapunknak elmondta, hogy ajándékcsomagokban található egy-egy mesekönyv, színező, színesceruza, és olyan édesség, aminek a gyermekek nagyon örülnek. Ezek összeállításában a színház valamennyi munkatársa segített. – A csomagokat személyesen vittük el az intézményekbe. Volt olyan, ahová már kedden eljuttattuk a meglepetéseket. A legtöbb helyre azonban szerdán látogattunk el, mivel valamennyi óvodában ezen a napon állították fel a karácsonyfát – fejtette ki Simon Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában