értékesítés

2020.12.10. 12:21

A baloldali városvezetés elkótyavetyéli az ingatlanokat a tarjáni Fidesz szerint

A helyi Fidesz-KDNP-frakció szerint elkótyavetyéli a város vagyonát Salgótarján baloldali városvezetése. A bérbeadás helyett ugyanis összesen alig több mint 11 millió forintért értékesítenének két belvárosi ingatlant.

Nool

Fenyvesi Gábor, a Fidesz–KDNP frakciószóvivője Fotó: L. B.

Fotó: Balazs Ladoczki

„Fekete Zsolt polgármester a különleges jogrend alatt saját hatáskörben újra eladásra kínál a város tulajdonában lévő ingatlanokat. Határozottan ellenezzük az önkormányzati vagyon kiárusítását” – fogalmazott csütörtöki közleményében Fenyvesi Gábor, a városi Fidesz-KDNP-frakció szóvivője. Hozzátette: „Még a nyáron vita alakult ki két városi ingatlan eladása körül. A Fidesz-KDNP frakció már akkor jelezte, hogy nem ért egyet a két üzlethelyiség eladásával. Pláne nem azon az áron, amit akkor meghatároztak.”

A szóvivő emlékeztet, akkor a polgármester ígéretet tett, hogy újra felértékeltetik a két ingatlant. Annak idején a Tanács út 11. szám alatti ingatlan induló vételára 5,4 millió forint volt, most ezt 5,5 millió forintra értékelték. A másik a December 8. tér 2. szám alatti üzlethelyiség, amit akkor 5,6 millió forint induló vételárral kínáltak, most pedig 5,8 millió forintra értékelték.

„Most ezzel a pár százezer forint ráemeléssel akarja megint eladásra kínálni a két ingatlant, vélhetően Molnár Károly városi és Huszár Máté megyei MSZP-elnök jóváhagyásával. Az eladással most sem értünk egyet, az induló árat pedig viccnek tartjuk. Fekete Zsolt ugyanazt teszi, mint más baloldali vezetésű városok, adót emel és eladja az önkormányzati vagyont” – írta közleményében Fenyvesi Gábor.

Kifejtette, határozottan ellenzik a két ingatlan eladását, és nem értik, miért olyan fontos pont most alig több, mint 10 millió forint bevételért „elkótyavetyélni” a két ingatlant. Hangsúlyozzák: ha valakinek szüksége van üzleti céllal a két üzlethelyiségre, az bérelje a Salgó Vagyon Kft-től, ez a cégnek és a városnak hosszútávú bevételt jelent.

Vezetőt keresnek a piac élére

A Fidesz-KDNP közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy december 8-án döntött Fekete Zsolt a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok- és Piacigazgatósága igazgatói (magasabb vezetői) beosztásának ellátására pályázat kiírásáról is.

„Figyelembe véve azt a kudarcot, ami Molnár Károly MSZP városi elnök, a baloldali összefogás frakcióvezető, a gazdasági bizottsági elnök elmúlt időszakban a piacon végzett munkáját jellemezte, reméljük, nem kívánja újra beadni pályázatát a poszt betöltésére” – fogalmazott a frakciószóvivő. Fenyvesi Gábor szerint Molnár Károly időszaka alatt a piac csak hanyatlott, a lehetőségként adott piacfelújítás a rendelkezésre álló TOP-os 9,2 milliárd forint terhére nem tudott elindulni. Úgy tudják, hogy még a közbeszerzésig sem jutottak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában