támogatás

2020.12.27. 15:52

400 millió forint kormányzati támogatásban részesült Salgótarján

A Magyar Közlönyben december 24-én megjelent kormányhatározat értelmében Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak támogatására 400 millió forint rendkívüli támogatást biztosít a kormány az idei költségvetés terhére. Az összeg városüzemeltetési és fejlesztési feladatok támogatására érkezik.

K. I.

Salgótarján látképe a Kálváriáról

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A kormány egy több települést érintő intézkedéscsomagban határozott többek között a költségvetés gazdaságvédelmi programok előirányzatából és a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékából történő egyszeri átcsoportosításokról. Ennek részeként érkezik 400 millió forint Salgótarján önkormányzatához. Dr. Becsó Károly, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán röviden úgy kommentálta a támogatást, hogy az egy karácsonyi ajándék a város lakóinak az együttműködés jegyében.

Fenyvesi Gábor, a salgótarjáni Fidesz-KDNP-frakció szóvivője közösségi oldalán megfogalmazta: reméli, hogy a támogatás a város hasznára válik, az nem ellenállásra és kormányellenes megmozdulásokra megy el, hanem gazdaságfejlesztésre, a helyi munkáltatók támogatására vagy a helyi közszolgáltatások – így például a tömegközlekedés – színvonalának emelésére.

Amint arról már beszámoltunk: a nógrádi megyeszékhely októberben 83 millió forint rendkívüli támogatás kapott, a nehéz helyzetben lévő önkormányzatok megsegítését célzó keretből. Ez az összeg és a mostani 400 millió forint együtt közel 10 százalékkal emeli meg a város eredetileg tervezett működési bevételeit. Hogy a plusz források mennyiben fedezik a koronavírus-járvány elleni helyi védekezésre fordított idei, nem várt kiadásokat és elvonásokat, várhatóan csak a jövő tavasszal közgyűlés elé kerülő költségvetési beszámolóból fog kiderülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában