péntek 13

2020.11.13. 14:21

Sokan részesültek már váratlanul nagy szerencsében péntek tizenharmadikán

Évente legfeljebb háromszor esik egy péntek éppen tizenharmadikára valamelyik hónapban. A hagyományok szerint mágikus erővel bíró napban bízva ilyenkor sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint egyéb napokon – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztálya.

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

Fotó: AStolnik

Mint írták, a 13-as számot az év többi napján is a szerencséhez kötik: piackutatásaik szerint a magyar felnőttek több mint felének van szerencseszáma. A legtöbben a 13-ast vagy a 7-est kedvelik.

A lakosság közel 40 százaléka tulajdonít valamilyen szerencse-befolyásoló erőt péntek 13-nak: többségük abban bízik, hogy ez a nap szerencsét hoz.

Érdekesség, hogy a 13-as szám szerepet játszott az egyik legnagyobb magyar lottónyereményben is, ugyanis a 2017. február 10-én az Eurojackpot játékon bruttó 22 569 528 eurót, azaz közel 7 milliárd forintot nyerő hazai szerencsés játékos számai között is szerepelt a „mágikus szám”. Érdekes adalék, hogy kizárólag az idei évben már háromszor is volt 13-as az ötöslottó-sorsolás kihúzott számai között.

A fentiek mellett fontos információ, hogy a nemzeti lottótársaság e hét péntek 13-án extra nyerési lehetőségeket kínál.

Ezen a napon ugyanis az Ötös- és a Skandinávlottón, valamint az Eurojackpoton tizenháromszor 1 millió forint, a Joker esetében pedig tizenháromszor 500 ezer forint vár a szerencsét próbáló játékosokra.

Címkék#péntek 13

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában