ünnepi készülődés

2020.11.29. 13:52

Nógrád megyében is fellobbant az első adventi gyertya lángja

Vasárnap emberek milliói gyújtják meg az első kis gyertyácskát a saját kezűleg készített vagy boltban vásárolt koszorúikon.

Gerhát Karina, Veszelovszki Balázs

Tavaly ebben az időszakban a legtöbb településen az ott élők még közösen állták körbe az adventi koszorúkat. Öröm volt látni a sok embert, akik együtt készültek az év egyik legszebb ünnepére, a karácsonyra.

Idén is rengeteg városban és faluban készítették el a települések közös, nagy adventi koszorúját, azonban jelen helyzetben csak a televízión keresztül vagy a közösségi oldalakon kísérhetik figyelemmel a gyertyák lángjainak fellobbanását.

Marti József, esperesplébános vasárnap megszentelte Palotáson az önkormányzat által elkészített adventi koszorút, majd meggyújtotta rajta az első gyertyát.

A hit fénye Salgótarján főterén

Elkezdődött az adventi időszak, ezen a hétvégén már ég az első gyertya a városi adventi koszorún. A koronavírus-járvány miatt ezúttal rendhagyó módon zajlik az adventi gyertyagyújtás Salgótarjánban.

2006 óta már hagyomány, hogy ekkor kicsik és nagyok hangja tölti meg a városközpontot, hogy kulturális műsor keretében előbb átadják a mindenki karácsonyfáját, majd pedig elcsendesedve várakozzanak az első adventi gyertya meggyújtására.

Idén ezt nem tarthatták meg, ezért egyszerűen, de méltósággal gyújtották meg az első adventi gyertyát, a hit fényét.

A városlakók a gyertyagyújtás meghitt pillanatába a városi televízió képernyőjén kapcsolódhatnak be minden vasárnap 16.00-tól. Az első alkalmat a Főplébánia és a Szent József Plébánia részéről Varga András atya vezette, a következő gyertyát, a remény fényét a Református Gyülekezet részéről Németh Judit református lelkésznő gyújtja meg. Ez december 6-án látható majd a városi televízió képernyőjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában