Koronavírus-kutatás: egy nógrádi faluról beszél a fél világ

Texas-tól Fijin át Indiáig cikkeznek a lapok és hírportálok arról a sziráki laboratóriumról, melynek munkatársai a koronavírus-kutatáshoz gyártanak ellenanyagot a legnagyobb nemzetközi kutató és gyógyszeripari cégek számára.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: L. B

Szirák egyik családi házának az udvarán található a különleges laboratórium, ahol olyan ellenanyagokat készítenek, amiket globálisan kiemelkedő sikerrel vetnek be a koronavírus elleni harcban – számolt be a nógrádi sikerről a Reuters hírügynökség.

Hozzátették: a nógrádi laborban készült eredmények 90%-os hatékonyságúak a koronavírus elleni oltóanyag gyártásában, mellyel jobb mutatókat produkál, mint bármelyik labor a világon jelenleg.

Mint arról korábban, Dr. Lukács Noémi biológus, a cég alapítója portálunknak is beszámolt: az English & Scientific Consulting Kft. (SCICONS) biotechnológiai laboratóriuma 2015 óta működik a településen. Termékeikről számos tudományos publikáció is született már, és a kutatók körében ez a hétszáznál is több közlemény alapozza meg az ellenanyagaikba vetett bizalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában