Bírságolhatnak a biztonságért

2020.11.03. 21:20

Hamarosan munkába állnak a bátonyi közterület-felügyelők

Hamarosan elindul a városban a közterület-felügyelet működése. Nagy-Majdon József a napokban számolt be arról a közösségi oldalán, hogy az egyenruhák már megérkeztek.

V. E

Közterület-felügyelők elhagyott kocsit ellenőriznek Közterület felügyelők ellenőrzik az elhagyatott kocsikat amiket el fognak szállítani. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: Illusztráció

Fotó: Imre György

Érdeklődésünkre Bátonyterenye polgármestere elmondta: kezdetben két közterület-felügyelőt foglalkoztatnak majd, de a későbbiekben a létszám bővítését tervezik.

A felügyelők feladatai közé tartozik majd az önkormányzat rendeleteiben foglaltak betartatása, az illegális hulladéklerakás megakadályozása, a parkolás ellenőrzése, a közösségi együttélés szabályainak biztosítása. A közterület-felügyelők helyszíni bírságot is kiszabhatnak.

Közterület-felügyelők elhagyott kocsit ellenőriznek | Fotó: Illusztráció

Nagy-Majdon József kifejtette: a közterület-felügyelet elindítását nem kötötték konkrét időponthoz, először a feladatok ellátásához szükséges jogi és tárgyi feltételeknek kell teljesülniük. Így előttük áll még egy, a közterület-felügyelet működtetésével összefüggő együttműködési megállapodás aláírása a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal, és bizonyos eszközök – mint például a jelvények – megérkezésére is várniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában