magyar falu program

2020.11.06. 20:17

65 millióból tették biztonságosabbá a közlekedést Mátranovákon

Két új beruházást adott át a községben pénteken dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

P. K

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs

Bodor Ernőné, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta: a Magyar Falu Programban 4,9 millió forintból cserélhették ki a Fülesmackó Óvoda kerítését és kapuit.

– Az új kerítés mögött, az udvarban jól felszerelt játszótéren tölthetik idejüket a kicsik. Emellett megújult az óvodaépület és az udvar is – mondta Bodor Ernőné.

A község a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázaton 65 millió forintot nyert, a helyi közlekedés biztonságosabbá tételére.

– Két gyalogátkelőhelyet – a szükséges közvilágítási elemekkel együtt – alakítottunk ki, míg a Szabadság út két szakasza járdával is bővült. A gyár környékén ez különösen fontos volt, hiszen itt eddig a járókelők csak az autók, buszok és kamionok között tudtak közlekedni. A vízelvezető árok lefedésével a helyzetet orvosoltuk – mondta a polgármester.

A másik járdaszakaszt – a felfestett gyalogátkelővel – a főút faluközponti részén burkolták le térkővel, hogy az óvodások és az iskolások számára is biztonságosabbá váljon az átjárás.

A Szabadság, a Dózsa György és Nyirmedi úton pedig kerékpáros sávot alakítottak ki a megnövekedett biciklis forgalom miatt. Bodor Ernőné szerint a beruházás már szükségszerű volt, hiszen a községbe naponta több száz ember érkezik a munkahelyekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában