Töklámpások éjjele

2020.10.26. 18:58

Több tucat töklámpás sorakozott a salgótarjáni városháza lépcsőjén

A rossz idő ellenére is szép számmal gyűltek össze vasárnap a Múzeum téren, ahol immár második alkalommal szervezte meg Töklámpások éjjelét a Salgótarjáni Lokálpatrióta Egyesület.

K. K.

Salgótarán, Városháza tér. Töklámpások éjjele.

A rendezvény a tavalyi évhez hasonlóan eredetileg a Kálvárián, az Országzászló emlékműnél lett volna megtartva, azonban az időjárás közbeszólt, így végül a városháza lépcsőit világította meg a szebbnél- szebb és ijesztőbb töklámpások hada.

Sötétedés után a részt vevők a városháza lépcsőjén helyezték el az otthon faragott töklámpásokat
Fotó: H. M / NMH

A Múzeum téren a szervezők meleg teával várták a gyülekezőket, csokival a gyerekeket, majd sötétedéskor a lámpások meggyújtása következett.

Ezúttal, több mint ötven darab tök került kiállításra, amelyek között a vicces és félelmetes figurák mellett különleges, precízen kidolgozott formákat is megcsodálhattak az arra járók.

– Idén is több tucat faragni való tököt ajánlott fel egy szécsényi gazda, amelyet hátrányos helyzetű gyermekek között osztottunk szét. Így került belőlük a Petőfi Sándor Általános Iskolába és a baglyasi diákotthonba is – mondta Simon Gyula az egyesület egyik alapító tagja.

Hozzátette: az esemény célja elsősorban a közösség építése, amely összehozza a gyermekeket és a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában